dr. Fischl Vilmos

A reformációról beszélgettek

Budapest – Ujhelyi Zoltán és Fábián Barna az Október a reformáció hónapja kapcsán beszélgetett a Kossuth Rádióban és az M1 Ma reggel című műsorában dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával.

Ökumené Európában

A Hatoscsatorna Vallás és Kultúra műsorában Fischl Vilmos evangélikus lelkészt, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát Tokics Imre és Szigeti Jenő kérdezte az ökumenéről.

Líbia jövőjéről beszélgettek dr. Fischl Vilmossal

Budapest – Az M1 Szemtől szembe című műsorában beszélgetett Somorjai Balázs műsorvezető dr. Kiss-Benedek József biztonságpolitikai szakértővel és dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, biztonságpolitikai szakértővel, a hadtudomány doktorával Líbia jelenéről és jövőjéről.

A reformáció emléknapjáról kérdezték dr. Fischl Vilmost

Budapest – A reformáció emléknapja alkalmából dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára volt a Bonum TV Délelőtt című műsorának vendége, akivel arról beszélgettek, hogy mi is történt 1517. október 31-én.

Dr. Fischl Vilmos MEÖT-főtitkárt a bevándorlásról kérdezték a Ma este című műsorban

Budapest – 2018. augusztus 26-án az M1-en a Ma este című műsorban beszélgettek dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával arról, hogy a bevándorláspártiak szerint a migránsok az európaiak miatt nem tudnak beilleszkedni.

A francia terrortámadásról beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel

Budapest – Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akiknek többsége a volt francia gyarmatokról érkezett – mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódottak, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért esetenként radikalizálódnak – tette hozzá.

Mit adott a reformáció a világnak és a magyarságnak?

Budapest – 2017. október 31-én, reformáció napján interjút készített dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárával az Echo TV.

Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkánál tett hivatalos látogatást a MEÖT főtitkára

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) kiemelt figyelmet fordít a Közel-Keleten élő keresztények helyzetére és a napjainkban feszítő migrációs problémákra, valamint a megoldások lehetőségeire. Ennek megfelelően a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Elnöksége döntése értelmében 2017. szeptember 28–30. között dr. Fischl Vilmos főtitkár vezetésével MEÖT delegáció utazott Libanonba, ahol megbeszéléseket folytatott Őszentsége Bechara Boutros al-Rahi maronita pátriárkával.

Megkezdődött az ökumenikus imahét – Beszélgetés dr. Fischl Vilmossal az M1-en

Budapest – A különböző felekezetű gyülekezetek hét napon át a keresztények egységéért imádkoznak. Az idei programsorozat középpontjában a megbékélés áll.

Elismerték dr. Fischl Vilmos MEÖT-főtitkár nemzetközi tevékenységét

Budapest – Az Osztrák Honvédelmi Társaság külföldieknek adható legmagasabb kitüntetését, a tiszteletbeli lovagi tiszti keresztet kapta meg dr. Fischl Vilmos MEÖT- főtitkár 2017. január 3-án, kedden, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházában tartott ünnepi díjátadón.

Oldalak

Feliratkozás RSS - dr. Fischl Vilmos csatornájára