dr. Fischl Vilmos

MEÖT főtitkár: változó időpontokban nyitnak a protestáns egyházak

„Az emberek lelki szempontból is kiéhezettek arra, hogy újra személyesen részt vehessenek a templomi alkalmakon” – fogalmazott néhány napja dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, amikor az M1 televíziós csatorna egyik műsorában a templomok újranyitása kapcsán készítettek vele interjút.

Dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel Líbiáról beszélgettek

Budapest – Az M1 Ma este című műsorában beszélgetett Mészáros Kata műsorvezető dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudományok doktorával a megalakult új líbiai egységkormányról.

Az ökumenikus imahétről beszélgettek dr. Fischl Vilmossal – tévében, rádióban

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Imre Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral arról, hogy kezdődik az ökumenikus imahét (2021. január 17-24).

A béketeremtésről kérdezték dr. Fischl Vilmost

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudomány doktorával a líbiai azonnali fegyverszünetről.

Sor került dr. Fischl Vilmos habilitációs eljárásának nyilvános vitájára és előadására

Budapest – 2020. szeptember 22-én került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dr. Fischl Vilmos habilitációs eljárásának nyilvános vitájára és előadására. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, evangélikus lelkész, aki egyben a hadtudományok doktora témájának a következőt választotta: „Magyarország párbeszéd lehetőségei Észak-Afrikával és a Közel-Kelettel különös tekintettel az üldözött keresztényekre”.

A reformációról beszélgettek

Budapest – Ujhelyi Zoltán és Fábián Barna az Október a reformáció hónapja kapcsán beszélgetett a Kossuth Rádióban és az M1 Ma reggel című műsorában dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával.

Ökumené Európában

A Hatoscsatorna Vallás és Kultúra műsorában Fischl Vilmos evangélikus lelkészt, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát Tokics Imre és Szigeti Jenő kérdezte az ökumenéről.

Líbia jövőjéről beszélgettek dr. Fischl Vilmossal

Budapest – Az M1 Szemtől szembe című műsorában beszélgetett Somorjai Balázs műsorvezető dr. Kiss-Benedek József biztonságpolitikai szakértővel és dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, biztonságpolitikai szakértővel, a hadtudomány doktorával Líbia jelenéről és jövőjéről.

A reformáció emléknapjáról kérdezték dr. Fischl Vilmost

Budapest – A reformáció emléknapja alkalmából dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára volt a Bonum TV Délelőtt című műsorának vendége, akivel arról beszélgettek, hogy mi is történt 1517. október 31-én.

Dr. Fischl Vilmos MEÖT-főtitkárt a bevándorlásról kérdezték a Ma este című műsorban

Budapest – 2018. augusztus 26-án az M1-en a Ma este című műsorban beszélgettek dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával arról, hogy a bevándorláspártiak szerint a migránsok az európaiak miatt nem tudnak beilleszkedni.

Oldalak

Feliratkozás RSS - dr. Fischl Vilmos csatornájára