Október a reformáció hónapja

Ökumenikus megemlékezést tartottak a Reformáció parkban

Budapest – A budapesti Reformáció parkban tartották a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében meghirdetett Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat zárórendezvényét október 31-én.

„Legyünk hordozó, kitartó és egyetértő egyház!” – Reformációi ökumenikus istentisztelet

Budapest – A reformáció hónapja programsorozat keretében, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében a budapesti Wesselényi utcai baptista imaházban tartottak ökumenikus hálaadó istentiszteletet október 27-én.

A reformációról beszélgettek

Budapest – Ujhelyi Zoltán és Fábián Barna az Október a reformáció hónapja kapcsán beszélgetett a Kossuth Rádióban és az M1 Ma reggel című műsorában dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárával.

Térzenével, kórusok fellépésével és istentisztelettel kezdődött a reformáció hónapja

Budapest – 2019. október 1-jén a Deák téri evangélikus templom adott otthont a reformáció hónapja nyitórendezvényének, amelyen Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke hirdette az igét, a liturgiában pedig a szervezet tagegyházainak püspökei, elnökei és lelkivezetői segédkeztek.

Október a reformáció hónapja: Reformáció Gálaestet rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2019. október 20-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Reformáció Gálaestet az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ökumenikus istentisztelettel zárták az Október a reformáció hónapja programsorozatot

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa az Október a reformáció hónapja programsorozat központi reformációi istentiszteletét az újpesti baptista gyülekezetben tartotta.

Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia – Elkezdődött a MEÖT által szervezett Október a reformáció hónapja rendezvénysorozat

Budapest – Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele – mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján, 2017. október elsején, vasárnap este Budapesten. Az alkalmat protestáns kórusok színes programja színesítette.

Reformáció és revolúció

Október a reformáció hónapja. Október a forradalom hónapja. Naptárunkban békésen megfér egymás mellett októberben a piros betűs 23-a és a – számunkra piros betűs – 31-e. Hullanak a pirosodó levelek, piros vér a pesti utcán, reformáció ünnepén piros az oltárterítő színe. Mintha még a színek is a reformáció és a revolúció harmóniáját hangsúlyoznák.

Október a reformáció hónapja – Programok és történet

Budapest – Összegyűjtöttük az Október a reformáció hónapja című eseménysorozat központi programjait és elmeséljük azt is, honnan ered a protestáns egyházak immáron hagyománnyá vált ünnepe.

Drága Igék őszi zsolozsmája… – LÍRAI OKTÓBERKÖSZÖNTŐ

A világ egyik legnagyobb festőművésze, az Ősz itt van újra - lángoló, érett fák ezernyi színpompájával, hegyoldalak nyárból átlopott izzó rajzolatával, még egy utolsó, termékeny nagy látványrohammal az életet csupaszító, lassan támadó tél ellen. Szöveg: dr. Békefy Lajos

Oldalak

Feliratkozás RSS - Október a reformáció hónapja csatornájára