Október a reformáció hónapja

Október a reformáció hónapja: Reformáció Gálaestet rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2019. október 20-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel szervezi meg a Reformáció Gálaestet az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ökumenikus istentisztelettel zárták az Október a reformáció hónapja programsorozatot

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa az Október a reformáció hónapja programsorozat központi reformációi istentiszteletét az újpesti baptista gyülekezetben tartotta.

Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia – Elkezdődött a MEÖT által szervezett Október a reformáció hónapja rendezvénysorozat

Budapest – Az egyház minden tettének az evangéliumot kell szolgálnia és ebbe sosem fáradhat bele – mondta Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, a reformáció hónapjának megnyitóján, 2017. október elsején, vasárnap este Budapesten. Az alkalmat protestáns kórusok színes programja színesítette.

Reformáció és revolúció

Október a reformáció hónapja. Október a forradalom hónapja. Naptárunkban békésen megfér egymás mellett októberben a piros betűs 23-a és a – számunkra piros betűs – 31-e. Hullanak a pirosodó levelek, piros vér a pesti utcán, reformáció ünnepén piros az oltárterítő színe. Mintha még a színek is a reformáció és a revolúció harmóniáját hangsúlyoznák.

Október a reformáció hónapja – Programok és történet

Budapest – Összegyűjtöttük az Október a reformáció hónapja című eseménysorozat központi programjait és elmeséljük azt is, honnan ered a protestáns egyházak immáron hagyománnyá vált ünnepe.

Drága Igék őszi zsolozsmája… – LÍRAI OKTÓBERKÖSZÖNTŐ

A világ egyik legnagyobb festőművésze, az Ősz itt van újra - lángoló, érett fák ezernyi színpompájával, hegyoldalak nyárból átlopott izzó rajzolatával, még egy utolsó, termékeny nagy látványrohammal az életet csupaszító, lassan támadó tél ellen. Szöveg: dr. Békefy Lajos

Október a reformáció hónapja – Nyitó istentiszteletet tartottak a Deák téri evangélikus templomban – VIDEÓ!

Budapest – 2013. október elsején a protestáns egyházak képviselői zenés nyitóünnepséggel köszöntötték az Október a Reformáció hónapja című rendezvénysorozatot. A templom előtt fúvós együttes fogadta az istentiszteletre érkezőket, majd Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök köszöntése után Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában részt vettek a református, evangélikus, baptista, metodista és pünkösdi egyház főpásztorai és gyülekezeti kórusai. Videó: Győri András Timótheus
Feliratkozás RSS - Október a reformáció hónapja csatornájára