Ózd

Blues a templomban

Ózd – Rendhagyó koncertet tartottak az ózdi evangélikus templomban. Tóth Melinda szervezésében a City Blues Band örvendeztette meg a hallgatóságot, az eseményen több hazai és külföldi sláger is felcsendült. A lelkész szerint mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a bemutatkozásra.

A hely, ahol élünk: lelkészi előadás Ózdon

Ózd – Az Ózdi Művelődési Intézmények és a Lajos Árpád Honismereti Kör „A hely, ahol élünk…” elnevezésű előadássorozatának vendége, előadója Tóth Melinda Anna evangélikus lelkész volt.

Újabb adományozás Ózdon

Ózd – A Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség Keczkó Pál esperes szervezésében 30 zsák gyerekruhát ajándékozott Ózdon a II. János Pál Katolikus Általános Iskolának. Az adományt Kocska Ágnes igazgatónő és kedves pedagóguskollégái vették át. Budahegyvidékről 14 fiatal is elment, hogy találkozhassanak az ózdi fiatalokkal. A vendégek megtekintették az ózdi templomot, énekeltek az imaházban, és egy jót beszélgettek közösen az aCapella Étteremben az asztal körül, mielőtt továbbindultak.

Átmeneti szálláson élők számára gyűjtöttek adományokat az ózdi evangélikusok

Ózd – Ózdon az evangélikus gyülekezetben adományokat adtak át az átmeneti szállás lakóinak. A zenei betétet Barta Róbertnek és Barta Péternek köszönhették a résztvevők. Az alábbiakban a képek mellett Tóth Melinda Anna lelkésznő adventi üzenetét adjuk közre.

Két egyházmegye tartott LMK-t Ózdon

Ózd – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd városa adott helyet a Hajdú-Szabolcsi és a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegyék lelkészi munkaközösségeinek a találkozására 2018. október 17-én. A két egyházmegye lelkészi kara mellett dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett a találkozón.

Bach-koncert Ózdon és Putnokon

Ózd – Ózdon és Putnokon megtartották Johann Sebastian Bach születésnapjára a Bach mindenkinek fesztivál című rendezvényt. Orgonán és blockflötén Tóth Dániel, zongorán Fábián Richárd játszott.

Ózdi imaheti alkalom

Ózd – „Isten élő lelke, jöjj” – énekeltük közösen az ökumenikus imahét alkalmából az ózdi evangélikus gyülekezetben. Újra áldott alkalmunk volt Krisztus szeretetében – írta Tóth Melinda Anna lelkésznő Facebook-oldalán.

Karácsonyi koncert volt az ózdi evangélikus templomban

Ózd – Az ózdi Vasvár úti általános iskola tanulói adtak koncertet, mely az ünnepre lélekben felkészített minden jelenlévőt. Együtt voltak szülők, pedagógusok, keresztények. Örömmel telve indultak ki a koncert végén a megtelt templomból, a havazás közepette a hívek.

Ádventi Góól – Sporteszközöket adományoztak fiatal ózdi focistáknak az evangélikusok

Ózd – Az ózdi evangélikus egyházközség 2017. december 17-én Csank Jánosnak, a Magyar Labdarúgó-szövetség volt szövetségi kapitányának a fővédnökségével Adidas cipőt és labdát adományozott a legkisebb ózdi focicsapatnak az ózdi Fidelitas-tagokkal együtt. Nagy örömet szereztek ezzel az ifjú focistáknak, támogatva a sportolást és az eredményeket.

Kórustalálkozót tartottak Ózdon a reformáció jegyében

Ózd – Hatodik alkalommal rendezte meg az ÓMI a Felvidéki-Magyar Kórustalálkozót. Három felvidéki és két ózdi énekegyüttes lépett fel 2017.október 28-án este az ózdi evangélikus templomban. Az épület teljesen megtelt a rendezvényre, a vendégek lenyűgözve hallgatták a kórusokat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ózd csatornájára