Tamási

„Ne csüggedj el, kicsiny sereg” – Toronyszentelés a tamási evangélikus gyülekezetben

Tamási – Egy kis létszámú (alig 20 fős) gyülekezet Tolna megye egyik kis városában az élni és tenni akarásról tanúskodik. Hiszen nem sok esélye van annak, hogy egy ilyen kis közösség felvállalja, hogy templomát megszépíti. És mégis…

Túrmezei Erzsébet emléknapot tartottak

Tamási – Hatodik alkalommal rendezte meg a Könnyü László Városi Könyvtár a Túrmezei Erzsébet szavalóversenyt. Huszonnégy résztvevő, három korcsoportban, egy szabadon választott verssel indult. A verseny szünetében a jelenlévők megkoszorúzták Túrmezei Erzsébet emléktábláját és a róla elnevezett téren álló emlékkövet. A rendezvényen Aradi András bonyhádi evangélikus esperes is részt vett.

„Adventi átigazolás” Tolnanémediben

Tolnanémedi – Turbucz Pétert – aki korábban a református egyházban végzett lelkészi szolgálatot, miután különbözeti vizsgát tett az Evangélikus Hittudományi Egyetemen – evangélikus lelkészként állította szolgálatba Gáncs Péter püspök a tolnanémedi templomban advent negyedik vasárnapján.

SegítŐ – Napközis táborban vehetnek részt a gyerekek Tamásiban

Tamási – SegítŐ néven napközis tábort tartottak Tamásiban az evangélikus templomkertben, 2014. július 7. - 11. között. A gyerekek a hét folyamán bibliai történetekkel, fiataloknak szóló egyházi énekekkel ismerkedhettek meg. Volt kézimunkázás, kreatív foglalkozások, szabad játékok és sok más meglepetés is.

Édesapja nyomán lett néprajzkutató

Tamási – A harmincéves gyönki német nemzetiségi tájház anyagából válogatott kiállítás nyílt Tamásiban. A tárlatot Lackner Mónika néprajzkutató, a budapesti Néprajzi Múzeum muzeológusa nyitotta meg. Forrás: teol.hu, szöveg: Venter Marianna
Feliratkozás RSS - Tamási csatornájára