Várpalota

Evangélikus adventi hangversenyt adtak Várpalotán

Várpalota – Több mint húsz éves múltra tekint vissza az a jótékonysági hangverseny, melyet minden évben advent első vasárnapján tart a várpalotai evangélikus gyülekezet. Az élő koncertet idén a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, azonban az Evangélikus Keresztyén Óvoda közössége szerette volna ha a hagyomány nem szakad meg. Így ezzel a napokban rögzített koncertfelvétellel kíván most a gyülekezet, a szülők, a családok és a helyi lakosság számára szeretetteljes, meghitt adventi készülődést.

Szülői és nevelői segítséggel fákat és cserjéket ültettek a várpalotai játszótér köré

Várpalota – Egy, a város „zöldítését” is célzó sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően szülői és nevelői segítséggel fákat és cserjéket ültettek a várpalotai várjátszótér köré a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda gyermekei és a Várkerti Általános Iskola diákjai.

Átélni a húsvét csodáját

Várpalota – Tragédiák közepette látjuk a keresztény embereket, hogy emberfeletti erővel és békességgel élnek – mondta Zsednai Józsefné várpalotai evangélikus lelkész, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye espereshelyettese a Veol.hu-nak.

A teremtés üzenete

Várpalota – A teremtés üzenete címmel tartott előadást Győri János Sámuel Várpalotán, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda aulájában 2018. október 11-én. „A teremtés története nem egy elbeszélt történés, hanem napjainkig ható üzenet, napjainkban is zajló folyamat” – vallotta az evangélikus lelkész. Az alkalomról készült videofelvételt itt tekinthetik meg.

Evangélikus óvodák szakmai napja a várpalotai Thury-várban

Várpalota – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet immár hatodik alkalommal rendezett óvodai szakmai napot. Az eseménynek ezúttal a várpalotai Thury-vár adott otthont, ahol többek között bemutatkozott a házigazda, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda is.

Összefogva, szeretetben

Várpalota – „A kudarcok ellenére mindig azt éreztem, hogy Isten tart és átvisz a mélységek fölött az óvodában és a családban is” – vallja Lassu Tamásné, aki huszonhatodik éve vezeti a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvodát. Férjével, Lassu Tamással együtt vállvetve hordozzák hitben családjukat és szeretett városukat.

Adok-Kapok szekrényt avattak fel

Várpalota – A várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda alapító lelkésze, Pintér Mihály és a jelenlegi várpalotai lelkésznő, Zsednai Józsefné úgynevezett Adok-Kapok szekrényt avattak fel az intézménynél. A tárolóban ételadományokat lehet elhelyezni a rászorulók számára.

Luther-est Várpalotán

Várpalota – A várpalotai evangélikus gyülekezeti házban Luther-estet tartottak. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályja munkatársainak darabját népes gyülekezet tekintette meg.

A Continental Band adott koncertet a várpalotai evangélikus templomban

Várpalota – A reformáció 500. évfordulójának megünnepléséhez csatlakozva a várpalotai evangélikus templomban adott teltházas koncertet a miskolci Continental Band.

A reformáció 500. évfordulóját ünnepelték Várpalotán

Várpalota – Egyhetes programsorozattal köszöntötte a reformáció 500. évfordulóját a Várpalotai Evangélikus Egyházközség. Szeptember 4-én délután a Dísztéren, a programok nyitóeseményeként „Erős vár” címmel láthattak flashmobot az érdeklődők. Ezt követően a 95 tételt függesztették ki jelképesen a vár kapujára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Várpalota csatornájára