Gabnai Sándor

Egy hajóban evezünk – Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Balatonon

Balatonfüred – Egy hajóban evezünk mottóval szerveztek ökumenikus istentiszteletet a Balatonon. Balatonfüredi, balatonarácsi, tihanyi katolikusok, reformátusok és evangélikusok, valamint távolabbról érkezettek közösen énekeltek, imádkoztak, hallgattak igét.

Adventi koncertet adtak egy beteg balatonfüredi kisfiúért

Balatonfüred – Az „üvegcsontú”, balatonfüredi, három és fél éves Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel a Bem-emlékkórus adventi koncertjének bevételét a hétvégén. A család a kisfiúval együtt, a felajánláson meghatódva részt vett a balatonfüredi evangélikus templomban rendezett koncerten.

Balatonfüredre érkezett az Evangélikus képeskönyv

Balatonfüred – Megérkezett Balatonfüredre a két méternél is magasabb Evangélikus képeskönyv. A tizenkét oldalas, rendhagyó köztéri installáció az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció Magyarországra gyakorolt hatását mutatja be.

Beiktatták az új balatonfüredi evangélikus lelkészt

Balatonfüred – Olyan Istenünk van, aki megszólítható. Őt szeretném közel hozni hozzátok – mondta Gabnai Sándor, a Balatonfüred-Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség beiktatott lelkésze.

Boszorkányborda a színházi klubban

Sopron – Gabnai Sándor Boszorkányborda című játékát mutatják be a soproni teátrum színházi klubjában 2016. február 17-én, szerdán este kilenc órakor. A darabot Németh Ervin állítja színpadra.

Gondolatok a menekültügyről

Mindenki tud valamit, hallott valamiről és van egy története a menekültekről. Van, aki csomagot állít össze, hogy segítsen, mások riasztófegyver beszerzésén gondolkodnak. Megosztotta a világot a kérdés, a családi asztaltól a hivatali értekezletekig mindenhol beszédtéma és vita tárgya. Nehéz eligazodni ebben az összetett és nehéz helyzetben, ezért a Kisalföld arra kérte a történelmi egyházak képviselőit, véleményükkel segítsenek.

A valóság alázatért kiált! – Megnyílt a Soproni Evangélikus Gyülekezeti Ház kiállítása

Sopron – Az Imák Auschwitz után című emlékezet-kiállítás Budapest és Győr után Sopronban, az Evangélikus Gyülekezeti Ház első időszaki kiállításaként került bemutatásra. Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány által szervezett, öt felekezet és a kortárs művészeti élet kiválóságainak összefogásán alapuló holokausztkiállítás hirdeti: „A Soá tragédiája nem zsidó ügy, hanem keresztény és össztársadalmi trauma egyaránt”

Pezsgő kulturális központot nyitnak az evangélikusok Sopronban

Sopron – Egy kézben a soproni Bünker köz. Egy hónap múlva elkészül a volt bíróság épületének átalakítása, így az evangélikus közösség még szélesebb körben tud jelen lenni Sopron kulturális és lelki életében.

Templomok éjszakája Sopronban

Sopron – Idén negyedik alkalommal rendezték meg Sopronban a Templomok Éjszakája című rendezvénysorozatot. Az ausztriai mintára épülő kezdeményezésbe számos felekezet temploma kapcsolódott be, s változatos programokkal várta az érdeklődőket. Gabnai Sándor evangélikus esperes szerint a rendezvény híd lehet a különböző felekezetek, valamint hívők és nem hívők között egyaránt.

„Hálásak lehetünk Istennek a fejlődésért!” – Megáldották a felújított rábaszentandrási közösségi helyiséget és irodát

Rábaszentandrás – 2013. szeptember 29-én délután 15.00-kor került sor az új gyülekezeti terem és iroda megáldására Rábaszentandráson. A megújulást a gyülekezet egy KEOP-os pályázatnak köszönheti, melynek keretében új nyílászárókat, teljes szigetelést, napelemes, napkollektoros rendszert kapott az épület, így az energiafelhasználás is hatékonnyá válhatott. Szöveg: Varga Tamás, fotó: Varga Tamás, Patocskai Judit
Feliratkozás RSS - Gabnai Sándor csatornájára