Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium

Lássátok, hogy jó az Úr!

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Mrkva Renáta negyedéves teológus-lelkész szakos hallgatót a pályaválasztásáról, az aszódi evangélikus gimnázium szellemiségéről és a gyermekekkel való foglalkozásról is kérdeztük.

Teljes szívvel – Családi és missziói nap volt az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont 2018. május 12-én az Északi Evangélikus Egyházkerület missziói napjának, amelyhez az Ifik és fiatalok találkozója is kapcsolódott. Ott jártunk mi is.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Ha az ember elfogadja és keresi Istent, akkor Ő mindig ott van vele

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Ötödik alkalommal találkoztak az evangélikus iskolák kutató tanárai

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont az Evangélikus Iskolák Kutató Tanárai V. Konferenciájának. A tanácskozás ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a színvonalas oktatás mögött az oktatás szolgálata és a tantárgy elkötelezett szeretetén túl a tudományok megbecsülése és elkötelezett kutatása áll. A kutató tanárok mély tudása egyúttal megmutatta, hogy ismét büszkék lehetünk evangélikus oktatási intézményeink munkatársaira.

Nem szégyellték az Evangéliumot! – Északi Egyházkerületi misszió nap Aszódon

Aszód – Kegyeibe fogadta az Úr az Északi Evangélikus Egyházkerület idei missziói napját, hiszen nyarat idéző melegben, szikrázó napsütésben gyülekeztek reggel a testvérek az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnáziumba és Kollégiumba. Aligha lehetett volna alkalmasabb helyet találni az eseménynek, mint ezt a vörös téglafalakkal kerített, lágy vonalú, ugyanakkor időtlen erőt sugárzó épületet, amelynek közössége szívesen fogadta be a missziói napra érkező, közel kilencszáz evangélikust.

Intézményvezetői pályázat – Aszód

Budapest – Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetői állására. A feltételeket az alábbiakban olvashatják.

Moldvai csángó magyar gyerekeknek gyűjtöttek ajándékot az aszódi gimnazisták

Aszód – Mintegy tíz éve vesz részt iskolánk az ádventi cipős doboz akcióban. Ez évben is több mint 400 darab gyűlt össze a diákok ajándékaként. Ebből most a hazai rászorultakon túl 200 darab a moldvai csángó magyar gyermekek karácsonyfája alá kerül.

Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Aszód – Ennek az évnek a szeptemberétől általános iskolai tagintézménnyel bővült középiskolánk. Két osztályban, ötven elsős kezdte meg tanulmányait. Ahhoz, hogy a következő tanévben két újabb osztályt indíthassunk, szükség van egy általános iskolai épületszárny építésére – írta dr. Roncz Béla igazgató szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Az éneklés ünnepe ragyogó őszi napfényben – Kórustalálkozó az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Hármas eseményt tartottak 2016. október 22-én az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban: a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete gyülekezeti énekkarainak találkozóját, az országos kórustalálkozóra készülve válogatót, valamint a 2016. évi korálünnepet.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium csatornájára