Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium

Licisták az Estöri döntőjében!

Sopron – Két líceumi csapat is bejutott az Estöri Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjébe, a 10. C három diákja pedig a döntőben is ott lesz. Nem csak az iskolát, Sopront is képviselik.

Szerelmük a latin

Sopron – Harmadik helyezést ért el a Líceum csapata az ország legrangosabb görög-római műveltségi vetélkedőjén, a Pécsi Tudományegyetem által szervezett Hyperión versenyen. Halmai Rozália Julianna, Lankovics Lilla, Mayer Bertalan és Domonkos Petra Jakabné Csizmazia Eszter latin szakkörén készültek fel a megmérettetésre a tanárnő segítségével.

Otthon is edzésben – Nem állíthatja meg a sportolókat sem a rendkívüli helyzet

Sopron – Nincs iskola, nincs csapattevékenység, de a szigorú szabályok betartásával is lehet edzéseket tartani. A Líceum sportolóit sem állítja meg a járványveszély miatt elrendelt szobafogság. Nehéz helyzet elé állította az egyesületeket, sportiskolákat a járvány, de a soproni akadémiák megoldották a rendkívüli helyzetet. Az edzések nem álltak le, csak átalakultak. A Líceum néhány sportolóját kérdeztük, náluk hogyan működnek a tréningek.

Tóth Zoltán lázasan is helyt állt a német nemzetségi versenyen – Második hely az OKTV-n

Sopron – Tóth Zoltán, a Líceum 12. C osztályos tanulója második helyezést ért el az OKTV döntőn német nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból. Lázas volt aznap, de így is helyt állt a versenyen...

Honlapkészítés karantén idején

Sopron – Videókurzust indít a Google Classroomon keresztül Szabó-Bakos Gábor, a Líceum igazgatóhelyettese. Az online tanfolyamon a diákok megtanulhatják a honlapkészítés alapjait.

Berzsenyi Kápolna – Virtuális templom a lelki táplálékra vágyóknak

Sopron – A Líceumban sokaknak hozzátartozik a mindennapi rutinjához a lelki betevő előteremtése. Nem maradhatnak a válsághelyzetben sem hitbéli táplálék nélkül! – döntött az iskolalelkész. Simon Attila a közösségi megosztón „építette fel” a Berzsenyi Kápolnát.

Ügyesen rajzol, pontosan lő, jól dobol és gépészmérnöknek készül

Sopron – Magyar Balázs, a Líceum 6. A osztályos tanulója univerzális kamasz. Íjász-versenyekre jár, rajzpályázatokon indul és dobolni tanul a zeneiskolában, miközben a bizonyítványára sem lehet panasz.

Vérükkel segítettek a licisták

Sopron – A 18. életévüket betöltött licistákat is várta a Vöröskereszt a Berzsenyi gimnáziumban tartott kihelyezett véradáson. Csaknem félszázan nyújtották a karjukat először, de valószínűleg nem utoljára.

Szép kiejtésből jeles – A licista Bor Eszternek már múltja van a Kazinczy-versenyeken

Sopron – Bor Eszter, a Líceum 9.0A osztályosa második lett a Kazinczy-díj Alapítvány Szép magyar beszéd megyei versenyén, ezzel továbbjutott az országos döntőbe. Eszter profi versenyző, és nagyon szeret nyerni.

A pályaválasztásban segít az új projekt

Sopron – A természettudományos és reál tárgyak iránt szeretné felkelteni a diákok figyelmét az a projekt, aminek egyik állomása a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium csatornájára