Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium

Pénz7 – Pénzügyi és vállalkozói témahét volt a líceumban

Sopron – A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban 2019. február 25. és március 1. között zajlott a Pénz7 – Pénzügyi és vállalkozói témahét, melynek során a diákok tanáraik vezetésével sajátították el azokat az alapvető fontosságú ismereteket, amelyek a pénz világában való eligazodáshoz szükségesek.

A híres szegedi professzor is ellátogatott a líceumi szakmai napra

Sopron – „Ősz atyáink közt fiatal korodban, Pálmaágakkal koszorús fejedre, A kitündöklő magas elme s lélek, Égi sugárt vont.” (Berzsenyi: Felsőbüki Nagy Pálhoz) Nagy költőnk, Berzsenyi Dániel alma matere várta szeretettel szakmai napra az evangélikus iskolák matematikatanárait 2018 novemberében és az érdeklődő líceumi diákokat.

Az ukrajnai Yarema-Luka Yeleyko nyerte a Vitázik a világ ifjúsága XII. nemzetközi döntőjét

Pozsony – A 2018. szeptember 20-án Pozsonyban megrendezett XII. nemzetközi döntőben arról folyt a vita, hogy kell-e jobban védeni a rádió- és tévéadókat az állami befolyástól. A döntő vitát fantasztikus teljesítményével az ukrajnai Yarema-Luka Yeleyko nyerte.

Vitázik a világ ifjúsága

Pozsony – A Vitázik a világ ifjúsága Közép- és Kelet-Európa egyetlen német nyelvű vitavetélkedője középiskolások részére, amelynek keretében 12 ország legjobb 24 vitázóját hívták meg az idei vetélkedőév csúcspontjára a szlovák fővárosba. Magyarországról közel 450 tanuló közül Balázs Fanni (Berzsenyi Dániel Evangélikus [Líceum] Gimnázium, Sopron) és Hutter Ottó (Tamási Áron Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium, Budapest) jutott tovább a májusi országos döntőből a pozsonyi nemzetközi döntőbe.

Biblia a laborban

A természettudományok és a hit között sokak fejében kibékíthetetlen az ellentét. Raffai Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium kémia és hittan szakos tanára rácáfol erre a hiedelemre. BibLab elnevezésű előadásaiban a bibliai történetekben említett csodákat szemlélteti kémiai kísérletekkel. A Szélrózsán nagy sikerrel tartott háromnapos előadás-sorozatot Mózesről, a prófétákról és Jézusról. A fiatalok és az idősebb korosztályok tagjai egyaránt lelkesedéssel vettek részt az alkalmakon.

Vitázik a világ ifjúsága – soproni diák a döntőben!

Sorpon – Magyar tanulók német nyelven tesznek tanúbizonyságot retorikai képességeikről a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntőjében, 2018. május 30-án Budapesten. A döntőben Balázs Fanni, a Berzsenyi Gimnázium tanulója is bizonyíthat.

Nagyszülők napja volt a Berzsenyi Dániel evangélikus líceumban

Sopron – 2018. március 14-én rendezték meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium sikeres családpályázatának részeként a Nagyszülők napja című programot az iskola dísztermében.

Az orgonálás számomra imádság

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Az értékeink, a közösségi felelősségvállalás, a tettek projektnapja a Berzsenyi Líceumban

Sopron – Csaknem hétszáz berzsenyis diák lepte el a város több helyszínét a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium hagyományos évi projektnapján a hétvégén.

A világ legjobb ütőhangszerese lett Horváth Kornél

Horváth Kornél Kossuth-díjas zenészt választotta a brit Rhythm Magazine 2016 legjobb perkusszionistájává. Az ütőhangszeres nem ismeretlen egyházunk számára sem, hiszen maga és felmenői is több szálon kötődnek egyházunkhoz, azon belül is a soproni Líceumhoz és gyülekezethez.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium csatornájára