meghívó

Meghívó ökumenikus karvezetőkurzusra és kántortovábbképző tanfolyamra

Fót – Ökumenikus karvezetőkurzus és kántortovábbképző tanfolyamot tartanak 2019. augusztus 25–28. között az Evangélikus Kántorképző Intézetben (2151 Fót, Berda József utca 3.). Az alábbiakban a részleteket olvashatják.

Schedius Lajos-emlékülést tartanak

Budapest – Decemberben volt Schedius Lajos János (Johann Ludwig Schedius, 1768–1847) születésének 250. évfordulója. Február 27-én emlékezünk meg róla egy emlékülés keretében.

A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

Dortmund – Hatalmas közönség, fantasztikus hangulat: ezúton várjuk azon kreatív testvérek, zenészek, kiállítók, valamint művészek jelentkezését, akik szívesen vennének részt a 2019-es dortmundi Kirchentag (2019. június 19–23.) programjainak megvalósításában. A kirchentag.de/mitwirken oldalon olvashatók az ezzel kapcsolatos információk, illetve megtalálhatók a jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok is, amelyeket kitöltve és a főszervezőknek elküldve jelezhetik közreműködői szándékukat.

Missziói konferencia – 2018

Missziói konferenciát tartanak az Evangélikus Missziói Központ szervezésében 2018. július 1–4-ig a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban (Széchenyi u. 8–12.)

Az Evangélikus Országos Gyűjtemény várja a gyülekezetek kiadványainak köteles példányait

Budapest – Az Evangélikus Országos Gyűjtemény archiválás céljából gyűjt minden papíralapú gyülekezeti, intézményi kiadványt, kisnyomtatványt, meghívót. Az összevonás után is várják a gyülekezetek által kiadott anyagokat. Az alábbiakban erről szóló felhívásukat olvashatják.

Fiatal teológusok jelentkezését várják konferenciára

Pécs – A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK HITTUDOMÁNYI OSZTÁLYA, folytatva a korábbi hagyományt, idén is meghirdeti nemzetközi konferenciáját, mely nyolcadik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VIII. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2018. február 9–11. közt várja résztvevőit Pécsett, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán!

Dies Academicus – MEGÚJULÁS AZ ÉLET, A KÖZÖSSÉG ÉS A KÖRNYEZET ÖSSZEFÜGGÉSÉBEN

Budapest – Megújulás az élet, a közösség és a környezet összefüggésében címmel, „Mert én újat cselekszem” (Ézs 43,19) bibliai mottóval március 30-án idén is megtartja hagyományos Dies Academicusát az Evangélikus Hittudományi Egyetem. Az alábbiakban a programot közöljük.
Feliratkozás RSS - meghívó csatornájára