Nagy Gábor

Új lelkésze van a komáromi evangélikus közösségnek

Komárom – Új lelkésze van a komáromi evangélikus gyülekezetnek. Nagy Gábor Komárom mellett Súron lát el szolgálatot. Megbízatása egy évre szól.

Megjelölt helyek – Nádas Alexandra és Nagy Gábor

Budapest – A Budapesti Tavaszi Fesztivál kerületi programjaként az Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai galériájában nyílt meg Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész és Nádas Alexandra Barcsay-díjas festőművész kiállítása. A megnyitón Csák László népzenész olyan műveket adott elő, amelyekre a festmények inspirálták, míg a tárlatot Galambos Ádám nyitotta meg. Az alábbiakban a megnyitó beszédet tesszük közzé.

Kétszeres megújulás – Súri templomszentelés és lelkésziktatás

Súr – Nem csak belsőleg felújított templomáért adott hálát 2014. június 28-án szombaton a súri gyülekezet. Megválasztott lelkészüket, Nagy Gábort is ekkor iktatta be hivatalába Szarka István, a Fejér-Komáromi Egyházmegye esperese. A dupla ünnepi alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

Parókusi alkalmassági vizsgálat zajlott Győrben

Győr – Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székházában 2013. október 7-én, hétfőn. A megmérettetésen Pethő-Udvardi Andrea őrimagyarósdi, illetve Nagy Gábor súri beosztott lelkész vizsgázott az egyházkerület vezetőiből, valamint esperesekből, felügyelő lelkészekből és gyülekezeti felügyelőkből álló bizottságok előtt. Mindketten bizonyságát adták, hogy teológiai tudásuk mellett a gyülekezeti ügyek gyakorlati intézésére is alkalmasak. Mivel a vizsgálaton sikeresen megfeleltek, mostantól megválaszthatók parókus lelkészi szolgálatra. Forrás: nyugat.lutheran.hu, szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Nagy Gábor csatornájára