Pethő-Udvardi Andrea

Sárvári helyzetkép járvány idején – Interjú Pethő-Udvardi Andreával

Sárvár – Szombathely – Pethő-Udvardi Andrea a Sárvári Evangélikus Egyházközség egyik lelkészével készített interjút a szombathelyi Credo Rádió a koronavírus-járvány idején. Hogyan oldották meg azt a helyzetet, hogy nem tarthatnak istentiszteleteket?

Őrségváltás dialógusprédikációval – Lelkész házaspárt iktattak Sárváron

Sárvár – Pethő Attila és Pethő-Udvardi Andrea lelkészeket 2018. szeptember 16-án, vasárnap iktatta be hivatalába Rostáné Piri Magda vasi esperes. A sárvári evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és a beiktatott lelkész házaspár hirdette Isten igéjét. Az eseményt a helyi gyülekezeti énekkar szolgálata színesítette.

„Bizony mondom nektek…” – Örömteli találkozás Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – Az idei évben október első napjára hívta az Őrimagyarósdi Evangélikus Egyházközség presbitériuma a konfirmációjuk kerek évfordulóját ünneplőket.

Szabadulásomra! – Advent 2. vasárnapja

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában, dr. Szabó Lajos szerkesztésében jelent meg nemrégiben a Színek harmóniája című ökumenikus igehirdetés-gyűjtemény. A kiadó engedélyével most Pethő-Udvardi Andrea Advent 2. vasárnapjára írt gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Történelmet írt az őrimagyarósdi gyülekezet – Beiktatták az első másodlelkészt, Pethő–Udvardi Andrea lelkésznőt

Őrimagyarósd – A 2015. május 2-án tartott ünnepi istentiszteleten iktatta hivatalába a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese az Őrimagyarósdi Evangélikus Egyházközség megválasztott lelkészét, Pethő-Udvardi Andreát. Az ünnepi istentiszteleten Rostáné Piri Magda Róm 14,7-8 alapján hirdette Isten igéjét.

Parókusi alkalmassági vizsgálat zajlott Győrben

Győr – Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székházában 2013. október 7-én, hétfőn. A megmérettetésen Pethő-Udvardi Andrea őrimagyarósdi, illetve Nagy Gábor súri beosztott lelkész vizsgázott az egyházkerület vezetőiből, valamint esperesekből, felügyelő lelkészekből és gyülekezeti felügyelőkből álló bizottságok előtt. Mindketten bizonyságát adták, hogy teológiai tudásuk mellett a gyülekezeti ügyek gyakorlati intézésére is alkalmasak. Mivel a vizsgálaton sikeresen megfeleltek, mostantól megválaszthatók parókus lelkészi szolgálatra. Forrás: nyugat.lutheran.hu, szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - Pethő-Udvardi Andrea csatornájára