Tubán József

Egy lutheránus lelkész gondolatai az időről

Ez most nem arról szól, hogy bárkitől is irigyelném a hosszú hétvégéket. Talán érdemes mégis elgondolkodni egy-két dologról az idővel kapcsolatban.

Magángyónás evangélikus templomban – Igen!

Miért érdemes napjainkban is ragaszkodnia az egyháznak a személyes gyónáshoz? – Tubán József evangélikus lelkész gondolatai az evangélikus magángyónás mai gyakorlatáról.

A Megváltó keresztje – Ökumenikus istentiszteletet tartottak Kapuváron

Kapuvár – Az idei esztendőben az ökumenikus imahetet január 15–22. között tartották, amelynek alapgondolata: „Megbékélés – Krisztus szorongató szeretete.” (2Kor 5,14-20) A bibliai igehely mondanivalója, hogy a megbékélés Isten ajándéka, amely az egész teremtettségre vonatkozik. A kapuvári Szent Anna-plébániatemplomban január 22-én, 18 órakor kezdődött ökumenikus istentiszteleten a hívekkel közösen imádkoztak a felekezetek lelkipásztorai: dr. Vladár Gábor egyetemi tanár, református lelkész, Tubán József evangélikus lelkész és Radó Tamás kerületi esperes, házigazda plébános.

Volt egy evangélikus iskola

Csorna – Az ország talán legrövidebb életű oktatási intézménye volt a csornai evangélikus iskola. Tárgyi emlékeiből nemrég nyílt kiállítás a gyülekezet helyi templomában. Forrás: OXYGEN HÍRÜGYNÖKSÉG, o2hir.hu, szerkesztő: Kovács Gergely, operatőr: Horváth Csaba
Feliratkozás RSS - Tubán József csatornájára