lelkészi munkaközösség

Stúdiólámpákra pályázhattak a Nyugat-Békési gyülekezetek

Szarvas – „Először fordult elő a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyében, hogy a lelkészi közösség nem személyesen találkozott egymással. 2020. április 21-én ugyanis virtuális Lelkészi Munkaközösséget (LMK) tartottunk a lelkészekkel” – tájékoztatta az Evangélikus.hu-t Lázár Zsolt esperes.

Két egyházmegye tartott LMK-t Ózdon

Ózd – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózd városa adott helyet a Hajdú-Szabolcsi és a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegyék lelkészi munkaközösségeinek a találkozására 2018. október 17-én. A két egyházmegye lelkészi kara mellett dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett a találkozón.

Stadiontól vadasparkig – Kirándultak a Győr-Mosoni Egyházmegye lelkészei

Csákberény – Családos kirándulást szervezett 2018. június 21-ére a Győr-Mosoni Egyházmegye lelkészi karának Kiss Miklós esperes. A mintegy negyvenfős csapat utazásának első állomása Csákberény volt, ahol a Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeumot nézték meg.

Egyházkerületi elnökségtől és esperestől is búcsúztak a békésiek lelkészi munkaközösségi ülésükön

Békéscsaba – A Kelet- és Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak 2018. április 10-én Békéscsabán a közös munkaévkezdő lelkészi munkaközösségi (LMK) ülésen. Csatlakoztak hozzájuk a Brassói Evangélikus Egyházmegye lelkészei is.

A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

Kiskőrös – 2018. február 7-én négy egyházmegye, így a Bács-Kiskun, a Tolna-Baranyai, valamint a Nyugat- és Kelet-Békési lelkészei várták fórumbeszélgetésre a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjeit. Az alkalom úrvacsorás istentisztelettel kezdődött, amelyen Lupták György esperes, püspökhelyettes hirdette Isten igéjét.

A Balaton és a levendula – Kirándultak a győr-mosoni egyházmegye lelkészei

Tihany – Családos kirándulást szervezett Kiss Miklós esperes a győr-mosoni egyházmegye lelkészeinek 2017. június 23-án, a Balaton környékére. Az első megálló Zirc mellett, a Pintér-hegyi parkerdőnél volt, ahol a gyerekeket játszótér, a felnőtteket árnyas fák várták.

Pásztorold a pásztort – Egyházmegyei napot tartottak Tótkomlóson

Tótkomlós – Különleges egyházmegyei napot tartott a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye Tótkomlóson 2017. március 30-án. A lelkészi munkaközösség (LMK) tanácskozásai, elnökségi megbeszélések, egyházmegyei presbiteri gyűlés és közgyűlés – így állt össze a szigorú menetrend szerint megtervezett nap.

Közös munkaévkezdő LMK-t tartottak a Kelet-Nyugat Békési Evangélikus Egyházmegyék

Szarvas – A Kelet–Nyugat Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak Szarvason a közös munkaévkezdő Lelkészi Munkaközösségi (LMK) ülésen. Az Ótemplomban Kondor Péter esperes igehirdetésével és úrvacsorai közösséggel kezdődött a nap. Azt követően Ribár János nyugalmazott esperes és Gáncs Péter elnök-püspök előadása következett.

A Bakonyban kirándultak a győr-mosoni egyházmegye lelkészei

Bakonybél – Bakonybélt és környékét járták be 2016. június 17-én, pénteken a győr-mosoni egyházmegye lelkészei és családjaik a hagyományos tanévzáró kiránduláson.

„Rendkívüli rend” – Beszámoló egy lelkészgyűlésről

Mór – A hittanórák megsokasodott száma nagyon nehézzé tette a lelkészek számára a Lelkészi Munkaközösségeken (LMK) való részvételt. Ezért is szerveztük meg a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye rendkívüli LMK-ját 2016. június 3–4-én, péntek délutántól szombat délig tartó családos lelkészgyűlés formájában. Külön öröm, hogy szinte az összes lelkész jelen tudott lenni.

Oldalak

Feliratkozás RSS - lelkészi munkaközösség csatornájára