tanfolyam

Téli tanfolyamot hirdet a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). A megnyitó 2020. november 14-én, szombaton 10 órakor lesz.

Nyári kántorképző tanfolyamok – 2020

Fót – Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az idei nyáron is tartunk kántorképző tanfolyamokat Fóton, mert azt a hatályos rendelkezések lehetővé teszik. Természetesen azután, hogy hivatalosan engedélyezték a bentlakásos táborokat, még hosszú levelezéssorozatba kezdtünk a tanfolyamvezetőkkel, és több szakértő megkérdezése után mertünk csak dönteni. Hiszünk abban, hogy képesek leszünk betartani a szabályokat, és ki tudjuk dolgozni a különleges idei évhez alkalmazkodó tanfolyami rendünket. Ezzel a lélekkel olvastuk az Útmutató igéjét a döntés meghozatalának napján: „[A tanítványok] nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe; mindig a templomban voltak, és áldották az Istent.” (Lk 24,52–53)

Fürge ujjak, nyitott fülek

Piliscsaba – Léleküdítő huszonnégy órát tölthettek el a résztvevők azon a nőknek meghirdetett lelki napon, amelyet januárról februárra „virradóra” tartottak a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban. Igazi fonóhangulat, meghittség, bensőségesség, duruzsolással kísért szorgos alkotómunka jellemezte ezt az első ízben megrendezett alkalmat, amelyet a bárány és a pásztor motívumára építve szervezett Boda Zsuzsa és Varga Gyöngyi.

Csendesnapra hívják a korábbi presbiterképző tanfolyamok résztvevőit

Révfülöp – Több mint tíz éve tartanak rendszeresen presbiterképző tanfolyamokat az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Épp ezért régóta és sokak által megfogalmazott vágy volt, hogy a korábbi tanfolyamok résztvevőit hívják össze egy találkozóra, avagy „csendes-napra”. Most erre tesznek a szervezők kísérletet.

Meghívó a kántorképző téli tanfolyamára

Fót – Az Evangélikus Kántorképző Intézet téli tanfolyamot hirdet, melynek helyszíne a Mandák-otthon (Fót, Berda József utca 3.). A megnyitó 2019. november 9-én, szombaton 10 órakor lesz.

Meghívó ökumenikus karvezetőkurzusra és kántortovábbképző tanfolyamra

Fót – Ökumenikus karvezetőkurzus és kántortovábbképző tanfolyamot tartanak 2019. augusztus 25–28. között az Evangélikus Kántorképző Intézetben (2151 Fót, Berda József utca 3.). Az alábbiakban a részleteket olvashatják.

Gyülekezeti gyermekszolgálatra felkészítő képzést szerveznek

Nagyveleg – Figyelmükbe ajánljuk a Fejér–Komáromi Evangélikus Egyházmegye új képzését, amelynek során a fiatalokat szeretnék felkészíteni a gyülekezeti gyermekszolgálatra.

Országos evangélikus bábképzés

Szeretettel várjuk evangélikus gyülekezeteink és iskoláink lelkészeit, hitoktatóit és gyülekezeti munkatársait a bábfesztivál felkészítő képzésére!

Igényes hit és szolgálat – Presbiterképzés egyházunkban

Magyarországi Evangélikus Egyházunkban az alulról jövő kezdeményezés és az egyházvezetés szándéka találkozott, amikor két alkalommal országos evangélikus presbiteri találkozót (EPOT) szerveztek – először Pestszentimrén, majd a Tüskecsarnokban. Az első ilyen találkozó után született meg a gondolat, hogy a testvéregyházakhoz hasonlóan a gyülekezeteinkben és magasabb egyházkormányzati szinten tevékeny presbiter testvéreinknek belső képzést biztosítunk.

Hívogató nyári kántorképző tanfolyamokra

Fót – A fóti Evangélikus Kántorképző Intézet bentlakásos tanfolyamai megismertetik a résztvevőkkel az evangélikus egyházzenét: az alapoktól kezdve az igényes orgonazenéig és a lelkesítő, közösségépítő éneklésig.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tanfolyam csatornájára