népszavazás

„A félelem jogos, a gyűlölet ellen küzdeni kell” – Interjú Balog Zoltánnal

Budapest – „Magyarországnak nagyon komoly integrációs képességei vannak. De az integrációnak megvannak a szabályai és a korlátai” – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az evangelikus.hu-nak adott interjúban. A református lelkész-miniszter kvótanépszavazásról, keresztényüldözés elleni államtitkárságról, integrációról, valamint állam és egyház viszonyáról is beszélt.

Kvóta népszavazás: a magyar érdekek védelmére buzdítanak az erdélyi evangélikusok

Kolozsvár – A magyar érdekek védelme melletti kiállásra buzdít az október 2-i magyarországi kvóta népszavazáson a Románia Evangélikus-Lutheránus Egyház. A pénteken kibocsátott felhívásában az egyház emlékeztet, hogy az anyaországi referendumon a történelemben először vehetnek részt a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok.

Híveink felelős polgárként, lelkiismeretük szavára figyelve fognak dönteni

Budapest – Alábbi cikkünkben Fabiny Tamás evangélikus püspök személyes álláspontját olvashatják az október másodikára kiírt népszavazásról.

„Nem mondjuk meg felülről, hogyan kell jól szavazni” – Gáncs Péter püspök a népszavazásról

Budapest – A többi történelmi egyházhoz hasonlóan egyelőre nem született állásfoglalás az októberi népszavazásról a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői részéről sem. Gáncs Péter elnök-püspök a Kötőszónak adott interjúban elmondta, hogy nem is terveznek ilyesmit, mivel a felülről irányított véleményformálás nem protestáns hagyomány. A híveknek azt tanácsolja, hogy körültekintő tájékozódás után hozzák meg felelős döntésüket a kérdéssel kapcsolatban.

Egyházi vezetők tanácsai a népszavazásra

Budapest – Elfogadhatatlannak tartja a bevándorlók parancsszóra történő széttelepítését a Magyar Időknek nyilatkozó Márfi Gyula. A veszprémi érsekkel egyetért egyik evangélikus kollégája, Szemerei János is abban, hogy részt kell venni az október 2-i népszavazáson. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetője szerint a kérdés erősen megosztja a zsidóságot is, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség elöljárója pedig a biztonsági helyzet romlása miatt fejezte ki aggodalmát lapunk körkérdésére. A megkérdezettek közül egyedül a Magyar Iszlám Közösség imámja buzdította távolmaradásra a híveket.

A skót keresztény egyházak kampánnyal készülnek a függetlenségi népszavazásra

Edinburgh – Közös kampányt indít Skóciában több keresztény egyház: a jövőre esedékes függetlenségi népszavazás időpontjáig egy éven keresztül fognak imádkozni azért, hogy Isten terve jusson érvényre a voksolásnál - közölte a Christian Today nevű brit napilap. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - népszavazás csatornájára