Gregersen Labossa György

Úszunk a boldogságban

Piliscsaba – Hosszú idő után újra látogatható lesz az uszoda Piliscsabán. Ünnepélyes megnyitót tartott 2018. június 6-án a Fébé Evangélikus Szeretetszolgálat – érthető az öröm.

Közel félmilliárdból fejlesztik tovább Szombathelyt

Szombathely – Olyan városrész rehabilitációja kezdődik meg hamarosan, amelyek fölött az elmúlt évtizedekben szinte megállt az idő. A felújítás első óriási üteme volt az evangélikus templom és az előtte található körforgalom kialakítása, ez a folyamat folytatódik tovább a Területi Operatív Programos (TOP) forrásból, 445 millió forint értékben.

Megérteni a felebarát szeretetét – Sokakat tüntettek ki a diakónia napján

Budapest – A diakónia napja a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatának ünnepe. Sztehlo Gábor születésnapjához közeli napon a diakóniában dolgozó munkatársakkal, önkéntesekkel és a ránk bízottakkal adunk hálát az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért.

„Az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania…”

Balatonboglár – „Jézus így válaszolt neki: A rókáknak van barlangjuk, a madaraknak van fészkük, de az Emberfiának nincs hol lehajtania a fejét.” (Mt.8:20) – Ezzel a jézusi felhívással hirdették meg azt a tárlatot, melyen hajléktalan alkotók művei tekinthetők meg. A kiállítást a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elnöke, Gregersen-Labossa György nyitotta meg. Alábbiakban a lelkész beszédét olvashatják.

Sikeresen épült új közösség Oladon

Szombathely – A TÁMOP 5.5.4 „Új közösségekért a lakótelepen” című pályázatot 2014. január 1. és 2015. február 28. között a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség irányította, Szombathely Megyei Jogú Város és több partnerintézmény együttműködésével. A projekt lezajlásáról, és megvalósításáról Gregersen-Labossa György, evangélikus lelkész beszélt a frisss.hu-nak.

Vágják, hogy mi az igazi edzés: Küzdősportolók aprítottak fát a rászorulóknak

Nádasd – Szombathely – Önvédelmi- és erőfejlesztő edzésekre járnak. Erejüket azonban máshogy is szerették volna kamatoztatni, szerettek volna valamilyen módon segíteni. A Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ közvetítésével időseknek aprították a fát a sportolók. Szöveg és fotó: Kőrösi Krisztina, forrás: Vas Népe

Egyház és nyilvánosság – Gregersen Labossa György előadása

Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség és a média kapcsolatáról tartott előadást Gregersen Labossa György lelkész egy konferencián, melyet a Nyugati Régió Kommunikációs Közhasznú Egyesület szervezett. A konferencia címe: „A helyi médiumok és a közszolgálatiság" volt. Hogy miként kapcsolódik ehhez a témához az evangélikus egyház, azt a következő videóból megtudhatják. Forrás: http://www.szombathely-lutheran.hu
Feliratkozás RSS - Gregersen Labossa György csatornájára