bemutatkozás

A hely 2.: Folytatták az Üllői úti székház bemutatását

Budapest – 2020. február 27-én folytatódott a Kossuth Rádió „A hely” című műsorában az Üllői út 24. szám alatt található székház bemutatása. „Az Evangélikus Országos Gyűjtemény levéltárában megnézhettük Luther Mártonnak, a saját kezével írott végakaratát, és elmélázhattunk azon, hogy az alig több mint 500 éve indult reformáció hol is tart ma az egyház keretein belül és kívül. Bent jártunk a kápolnában, ami azért található a legfelső szinten, mert építésekor, a huszadik század elején a döntéshozók nem akarták, hogy Isten háza fölött irodák, könyvtár vagy levéltár helyezkedjen el” – írták a műsor alkotói. A műsorban a Luther Kiadó munkatársai is megszólaltak.

A hely: Bemutatták az Üllői úti székházat

Budapest – A Kossuth Rádió „A hely” című műsorában 2020. február 20-án az Üllői út 24-ről, a házról és a székházban lévő intézményekről hallhatunk műsort. „Az Evangélikus Országos Gyűjtemény Budapesten az Üllői út és a Szentkirályi utca kereszteződésénél található. A két ház már nagyon régóta egybeépült, de kívülről különállóknak tűnnek. Mi bent jártunk a nemrégiben megszépült épületben, ahol nem csak tereket és tárgyakat mutatunk meg, hanem igyekszünk megidézni az intézmény szellemiségét is” – írták a műsor alkotói.

Meglesz a szolgálat gyümölcse

Tab, a szép somogyi kisváros központjában felújított, szemet gyönyörködtető épületegyüttes áll: a helyi „Insula Lutherana”. Hófehér temploma, napsárga gyülekezeti háza, parókiája, gondozott, virágoskertje hatalmas gesztenyefák ölelésében egy több mint háromszáz éves, lutheránus hitét őrző közösség lelki otthona. A két lelkész, Arató Lóránd és felesége, Arató Eszter Dóra e múltjára büszke, reményteljes jövőképpel bíró közösség életét mutatja be „1%-os” riportsorozatunk újabb állomásán.

Egy örökség ápolása – Andorka Eszter Program

Budapest – Sajtótájékoztatóval egybekötött megemlékezést tartott az Andorka Eszter Program kuratóriuma 2019. február 14-én a Magyarországi Evangélikus Egyház országos székházának templomában. A program tavalyi nyertes projektjeinek beszámolói előtt dr. Fabiny Tamás püspök tartott áhítatot, majd a kuratórium tagjai emlékeztek meg a fiatalon elhunyt lelkésznőről.

Láthatóan evangélikus – Október 31-től indul az evangélikus arcképcsarnok

Budapest – „A reformáció 500. évfordulójához közeledve szeretnénk bemutatni, hogy az evangélikusság nemcsak múlt, hanem jelen és reménység szerint jövő is” – fogalmaznak a kezdeményezés szervezői.

Molnár Lilla lelkésznő bemutatkozott Debrecenben

Debrecen – Szeptember 7-én első debreceni istentiszteleti prédikációjával mutatkozott be Molnár Lilla a debreceni gyülekezetnek. A presbitérium és az egyházközség nevében Pazár István, másodfelügyelő és Réz-Nagy Zoltán lelkész köszöntötte Lillát debreceni szolgálatában.

Bemutatták az új irodaigazgatót a munkatársaknak

Budapest – Ünnep volt a májusi első munkanap reggele a Magyarországi Evangélikus Egyház budapesti adminisztrációs központjában, az Üllői út 24. szám alatti Országos Irodában. Krámer György evangélikus esperes, püspökhelyettes személyében új irodaigazgatót köszöntött és mutatott be egyházunk elnöksége a teljes létszámban megjelent munkatársi közösségnek. Forrás: Evangélikus Élet

Missziói látás és gyakorlat – Az Interserve szervezet tartott konferenciát Budapesten

Budapest – 2014. március 8-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában „Missziói látás és gyakorlat a 21. században a magyar protestáns egyházakban és gyülekezetekben” címmel rendeztek konferenciát. Az összejövetelen előadást tartott többek között dr. Paul Bendor-Samuel, az Interserve nemzetközi igazgatója is. Szöveg és fotó: Galambos Ádám

Országos evangelizáció: Bemutatkoztak a cigányokkal foglalkozó lelkészek, gyülekezetek, intézmények

Budapest – A Deák téri evangélikus templomban tartott országos evangelizáción alkalmuk nyílt a cigányokkal foglalkozó lelkészeknek, gyülekezeteknek és intézményeknek is a bemutatkozásra. Az alábbiakban ezekről készített videóink összefoglalóját tekinthetik meg. Operatőr-vágó: Győri András Timótheus
Feliratkozás RSS - bemutatkozás csatornájára