Kiss János

Kezdetét vette a német nyelvi tábor Kecskeméten

Kecskemét – Hétfőn megnyitották a német nyelvi tábort, amelyet a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. Idén immár harmadik alkalommal várták a fiatalokat, akik most a német nyelvű országok kultúrájában mélyülhetnek el.

Kiss János bélyegei

Kiss János nyugalmazott evangélikus lelkész nyolcéves korától bélyegeket gyűjtött, többnyire a magyar történelemhez kapcsolódó motívumokkal, melyből több mint 300 darab volt a birtokában. Emellett a magyar egyháztörténet egy-egy eseményét vagy személyét megjelentő bélyegek is szép számmal kerültek gyűjteményébe. A Zákeus Médiacentrum 1999-es felvételét láthatják.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

Húsz hallgató vizsgázott sikeresen a Fóti Kántorképző Intézetben – VIDEÓK!

Fót – 2016. április 9-én a fóti Kántorképző Intézetben a téli tanfolyam befejeztével közel húsz hallgató vizsgázott sikeresen. A segédkántori, kántori bizonyítvány és oklevelek kiosztása előtt Mekis Ádám esperes megáldotta az intézet új elektromos gyakorló hangszerét.

XX. századi hitvallóink – A mennyei derű embere: Kiss János

Kiss János 1912-ben született Nyíregyházán paraszti szülők gyermekeként. Két fiú és két lánytestvére volt. A fiúk mindannyian tanítók lettek, Kiss János 1932-ben végezte el szülővárosa tanítóképzőjét.

A kecskemétiek bőségesen találtak okot a hálaadásra

Kecskemét – A kecskeméti, Ybl Miklós által tervezett gyönyörű evangélikus templomot igazán széppé a benne lelki otthonra találó gyülekezet teszi – vallja Kis János igazgató lelkész, aki éppen ezért tartotta fontosnak, hogy a templom felszentelésének 150. évfordulója a gyülekezet ünnepe legyen. A 2013. október 13-án tartott hálaadó istentiszteleten a közösség az immáron negyedszázada itt szolgáló lelkipásztorát is köszöntötte. Szöveg: Hulej Enikő. Fotó: Arnoldné Ladányi Hajnalka, Bogdándi Lilla, Katona József
Feliratkozás RSS - Kiss János csatornájára