Oroszlány

„Minden nyelv Istent magasztalja!” – Új harangot és harangjátékot kapott az oroszlányi templom

Oroszlány – A második világháborúban elvitt harang pótlása mellett új, digitális harangjátékkal is gazdagodott az oroszlányi evangélikus templom. A felszentelésre 2018. szeptember 8-án, szombaton délután ünnepi istentisztelet keretében került sor, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér-komáromi esperes és Farkas Etelka helyi lelkész közreműködött. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa.

Oroszlány kultúrájáért díjat kapott a helyi gyülekezet

Oroszlány – Több mint egy évtizede alapította a Za Oroslánsku Kultúru (Oroszlány kultúrájáért) díjat a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amelyet minden évben a Falunap programjainak keretében nyújtanak át az azt kiérdemlő személyeknek, csoportoknak, együtteseknek, családoknak.

Ne legyen más istened? – Keresztény–iszlám párbeszéd a reformáció jegyében

Oroszlány – A reformáció ötszázadik évfordulójához kapcsolódóan iszlám–keresztény párbeszédre került sor az oroszlányi művelődési házban. A dispután Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke és Szeverényi János missziói lelkész, a vallások közötti párbeszéd lehetőségein túl, a kiéleződő konfliktusokra is reagált.

Restaurálták az oroszlányi templom oltárképét

Oroszlány – Ádvent második vasárnapján, 2016. december 4-én, ünnepi istentisztelet keretében került sor az oroszlányi templom restaurált oltárképének megáldására. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér–komáromi esperes, Farkas Etelka helyi lelkész, valamint a gyülekezet énekkara működött közre.

Koncertet tartottak az oroszlányi evangélikus templomban

Oroszlány – Az 500 éves a reformáció, Zenei hitvallásaink III. sorozat részeként az oroszlányi evangélikus templomban tartott hangversenyen Tóka Ágoston adta elő Guilmant fúvó harmóniumra írt művét 2016. szeptember 17-én.

70 és 35

Oroszlány – Ez a két szám határozta meg az Oroszlányi Evangélikus Kórus plochingeni látogatását 2016. július 13-18. között. A Plochingeni Evangélikus Egyházközség fúvószenekara ugyanis most ünnepelte 70 éves fennállását, a két együttes közötti kapcsolat pedig 35 éve kezdődött.

Joseph Haydn: A Megváltó hét szava a keresztfán című művét adták elő Oroszlányban

Oroszlány – Joseph Haydn: A Megváltó hét szava a keresztfán című művét adták elő az oroszlányi evangélikus templomban az Oroszlányi Evangélikus Kórus és Zenekar közreműködésével, 2014. április 12-én szombaton. Fotó: Bokor Béla

Gyémántok foglalatban – Kórustalálkozó és korálünnep – Frissítve képekkel!

Oroszlány – A Fejér-komáromi Evangélikus Egyházmegye minden évben szervez kórustalálkozót. 2013. október 13-án viszont nem az eddig megszokott keretek között gyűltek össze a gyülekezeti énekkarok tagjai és az érdeklődők az oroszlányi evangélikus templomban. Az idei alkalom egyben KORÁLÜNNEP is volt. Szöveg: Ecsedi Zsuzsa, fotó: Feke György
Feliratkozás RSS - Oroszlány csatornájára