kórustalálkozó

Adventi kórustalálkozót tartottak Pápán

Pápa – Adventi kórustalálkozót tartottak a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete és a Pápai Evangélikus Egyházközség kórusa szervezésében 2019. december 8-án, az evangélikus templomban. A tizennyolc éves múltra visszatekintő eseményen Baán Éva elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Unger Tamás alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

„...erőm és énekem az Úr, megszabadított engem.” (Ézs 12,2b) – Kórustalálkozót tartottak az Észak-Pesti Evangélikus Egyházmegyében

Csömör – Cantate vasárnapján a csömöri gyülekezet látta vendégül az Észak-Pest Megyei Egyházmegye kórusait. A május 19-i alkalmon tizenegy énekkar közel százhetven fővel vett részt. A találkozó hangulatába külön színt hozott a csömöri gyülekezet rézfúvós zenekara.

Dicsőítő dalok

Nagykanizsa – Evangélikus kórustalálkozót tartottak szombaton Nagykanizsán. A rendezvényre az egyházkerület minden dalos csoportja megérkezett, hogy együtt dicsérjék az Urat Dél-Zala szívében.

Tavaszi dalosünnep – Egyházi kórusok találkozóját tartották Hegyeshalomban

Hegyeshalom – Igazi lélekemelő élményben lehetett része azoknak, akik elfogadták invitálásunkat, és a hosszú hétvége számtalan programkínálatából a hegyeshalmi egyházi kórusok hangversenyét választották.

Kórusok találkoztak Kaposváron

Kaposvár – Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Éneklő Pannónia kórustalálkozót a hétvégén Kaposváron. A rendezvény növekvő népszerűségét az is bizonyítja, hogy idén a keszthelyi, budapesti, siklósi és törökbálinti együttesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Ahol Jézus is kórustag volt – Békéscsabán tartották a Déli Evangélikus Egyházkerület Kórustalálkozóját

Békéscsaba – Jézus is kórustag volt – mutatott rá az éneklés Istenhez és egymáshoz fűző szerepére Gáncs Péter püspök Békéscsabán, ahol 2016. október 29-én, szombaton a Déli Egyházkerület tartotta kórustalálkozóját. A hét gyülekezetből érkezett énekkar szakmai zsűri előtt mutatott ízelítőt repertoárjából. Ennek alapján választották ki azt a három kórust, amelyek az egyházkerület képviseletében az országos kórustalálkozón is részt vehetnek majd jövő májusban Szarvason.

Az éneklés ünnepe ragyogó őszi napfényben – Kórustalálkozó az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Hármas eseményt tartottak 2016. október 22-én az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban: a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete gyülekezeti énekkarainak találkozóját, az országos kórustalálkozóra készülve válogatót, valamint a 2016. évi korálünnepet.

Hetedszerre énekeltek együtt az evangélikus gimnáziumok kórusai

Békéscsaba – Hetedik alkalommal léptek fel egymás előtt az evangélikus középiskolai kórusok. A találkozóra a békéscsabai evangélikus Kistemplom adott otthont, ahol hét kórus mérte össze tudását.

Felhívás az evangélikus gyülekezetek kórusainak országos találkozójára

Budapest – A reformáció 500 éves évfordulója tiszteletére Egyházunk 2017. május 13-14-re, Cantate vasárnapját megelőző szombatra és vasárnapra, országos kórustalálkozót szervez.

„A hang, a dallam, a zene és a kórus mind eszközök Isten kezében”

Szombathely – Hat énekkar vett részt a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület hagyományos kórustalálkozóján 2015. május 9-én, szombaton délután a szombathelyi evangélikus templomban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kórustalálkozó csatornájára