Szombathely

Konfirmációt tartottak Szombathelyen

Szombathely – Az idén ősszel is volt konfirmációi ünnep a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségben. Tizenkilenc fiatal és hat felnőtt adott számot az ünnepet megelőző vizsgán arról, hogy kellőképpen megismerte az evangélikus egyház tanításait, történelmét és felkészült arra, hogy tudatosan vállalja az egyházhoz, gyülekezethez való tartozását. – Képriport!

Diakóniai díjakat adtak át Szombathelyen

Szombathely – A Diakónia napja hagyományosan ünnepi istentisztelettel egybekötött többszáz fős rendezvény, amelyen az evangélikus diakóniai szolgálat önkéntesekkel, dolgozókkal és az általuk gondozottakkal együtt ad hálát az Istentől kapott szolgálatért. Az idei alkalom a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg a megszokott formában, a diakóniai díjakat azonban – rendhagyó módon – személyesen viszik a kitüntetetteknek, hogy a vasárnapi istentiszteleten adhassák át azokat az adott településen. Az első állomás Szombathely volt, 2020. október 18-án.

Megnyitották a tanévet a a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában is

Szombathely – Szeptember 6-án ünnepi istentisztelet keretében nyílt meg a 2020/21-es tanév a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában. Idén a járványhelyzetre való tekintettel csak az első osztályos tanulók, szüleik és az intézmény pedagógusai vettek részt a tanévnyitón.

Pásztornak lenni, nem béresnek – Egy apostoli küldetésű sáfár lelkész huszonöt éve Szombathelyen

Negyedszázados szolgálat és építőmunka után augusztus 31-ével lemond lelkészi állásáról Gregersen-Labossa György, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség parókusa. Indíttatásról, küldetésről, családról, az elvégzett és a jövőben rá váró feladatokról kérdeztük a „menedzser” lelkészt.

Ma-Holnap – Interjú Tiborcz Dániel evangélikus teológus hallgatóval

Szombathely – A Szombathelyi Televízió Ma-Holnap című műsorának vendége volt Tiborcz Dániel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem ötödik évfolyamos teológus-lelkész szakos hallgatója. Az interjúban a hivatás választásról, az ökumenéről, az élő hitről is szó esik egyebek között.

Ifjúsági- és TenSing tábor zajlott Balatongyörökön

Szombathely – Balatongyörök – Különleges alkalom volt az idei balatongyöröki Ifjúsági- és TenSing tábor egyik napján a hajnali áhítat, amelyen a Szépkilátónál vettek részt a táborozók. Együtt csodálták a napfelkeltét és egy kelta keresztény reggeli liturgiát imádkoztak végig. A tábor jelenleg is zajlik. – A mellékletben a Credo Rádió riportját hallgathatják meg.

Mentálhigiénés szakmai nap volt Szombathelyen

Ágfalva – Szombathely – Július 23-án a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ mentálhigiénés munkatársai szakmai találkozóra hívták az ágfalvi kollégákat Szombathelyre. A márciusban kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet óta nem volt lehetőségünk a személyes találkozásra, a kapcsolatot csak telefonon és levélben tudtuk egymással tartani. A júniusi nyitással azonban lehetőségünk adódott egy újabb személyes találkozót megszervezni. Ez az összejövetel intézményünk egyházi átvétele után már a harmadik szakmai találkozó, ahol a két mentálhigiénés csoport tagjai ismerkedni tudnak egymással és erősítik együttműködésüket. A korábbi két találkozó kötött programja után, most egy lazább, nyárias, a karatén helyzet utáni nyitás hangulatához illő találkozóban gondolkodtunk. + Hanganyaggal!

Régi adósság: pályázaton keresik a Trianon100-emlékmű alkotóját Szombathelyen

Szombathely – Elkészült az ötletpályázat szövege a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tervezett szombathelyi emlékműhöz. Így – ha fel már nem is épülhet a centenárium évében, de – sínre kerül a civil kezdeményezés. Széles összefogás körvonalazódik: a város polgárai, hét egyesület, az önkormányzat, és Szombathely országgyűlési képviselője is támogatja a megvalósítást.

Lomtalanítottak a férfiak a Diakóniai Központban

Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Férfikör mintegy 12 fővel segítette a SZEDIK lomtalanítási akcióját, melyet a központ vezetői felügyeltek. Három utánfutóval vitték ki a hulladékot a Hulladékudvarba, jelentős költséget megtakarítva ezzel az intézménynek.

Miénk itt a tér – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményikben

Szombathely – Olvasótábort tartottak a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola tanulói számára. A tábor már hatéves múltra tekint vissza, így nagy öröm, hogy enyhültek annyira a koronavírus-járvány miatti megszorítások, hogy a tábort megtarthatta az intézmény. A táborban nagy szerepe volt természetesen a könyveknek, de a pedagógusok közvetve is igyekeztek megszerettetni az olvasást a gyerekekkel, változatos programok segítségével. Varanka Krisztina pedagógus mesélt a táborról a Credo Rádióban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szombathely csatornájára