Kajárpéc

Bagolyodúnak adott otthont a kajárpéci evangélikus templom tornya

Kajárpéc – A háztetők fölé magasodó templomtorony egy-egy település meghatározó része. A torony az ég felé mutat, ezzel hirdeti Isten dicsőségét. A benne lakó harangok hangja messzire viszi üzenetét: segíti életünk ritmusát, szólít és figyelmeztet. Azonban gondoltunk-e már úgy a templomtoronyra mint állatok búvóhelyére?

Csendes percek és digihittan Kajárpécen

Kajárpéc – A Kajárpéci Evangélikus Egyházközség lelkésze, Smidéliusz András elsősorban gyülekezete gyülekezeteinek tagjaihoz szeretné digitális módon eljuttatni az igei üzenetet, és szeretne számukra a karantén idején is lélekerősítő „csendes perceket” biztosítani. Ezért nem a nagy fájlmegosztókon jelentetik meg a felvételeket, hanem a saját honlapunkon és az e-mail címlistán keresztül adnak jelzést a frissítésekről. Tapasztalatairól beszélgettünk.

Mit tanulhatunk a baglyoktól? – A teremtés hete Kajárpécen

Kajárpéc – A Teremtő iránti hála és a teremtésben kapott emberi felelősség jegyében fontosnak tartjuk a teremtett világ védelmét, ezért gyülekezetünk évek óta rendszeresen megemlékezik a teremtés ünnepéről az istentiszteleten, ami egyben aratási hálaadó ünnepség is. Az istentiszteleti kereteken túl is keressük az egyéb lehetőségeket, amellyel ráirányíthatjuk a gyülekezet ifjabb és felnőtt tagjainak figyelmét a teremtett világ megóvásának fontosságára.

Pál apostol kalandjai – Hittantábor Kajárpécen

Kajárpéc – Habár kézenfekvő lett volna, hogy a jubileumi évben Luther Márton és a reformáció köré építsük fel hittantáborunkat, 2017. augusztus 14. és 16. között mégis Pál apostol nyomába eredtünk. Az ötletet a matricagyűjtő füzet adta, amelyet gyülekezeteinkben minden hittanos és konfirmációra készülő fiatal kézbe kapott a tanév elején.

„De az Úr Józseffel volt” – Harmadik hittantábor Kajárpécen

Kajárpéc – 2014. augusztus 11. és 13. között, három délutánon át mintegy negyvenen (hittanosok és segítők) követték végig József életét Kánaán földjéről Egyiptomig Kajárpécsen. Személyes beszámoló!

„Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre” – Hálaadás a kajárpéci gyülekezetben

Kajárpéc – Többszörösen adtak hálát a kajárpéci evangélikus gyülekezet tagjai 2013. október 13-án, vasárnap. Kétszázhuszonöt évvel ezelőtt, 1788-ban szintén a Szentháromság ünnepét követő 20. vasárnapon szentelték fel a gyülekezet jelenlegi templomát. Továbbá éppen száz évvel ezelőtt készült el az orgona és a szószékoltár, melyet Orlay Petrics Soma Jézust a Gecsemáné kertben ábrázoló képének másolata díszít. (A eredeti oltárkép a győri Öregtemplomban látható.) Szöveg: Jerabek-Cserepes Csilla, fotó: Edl Szilvia
Feliratkozás RSS - Kajárpéc csatornájára