kísértés

Kísértésbe eshet egy lelkész?

Mindennek ellen tudok állni, kivéve a kísértést – mondja az egyszeri vicc. De felismerjük-e, ha megkörnyékez bennünket, vagy csak utólag látszik, ha elbuktunk benne? Egyáltalán, mik lehetnek kísértések az életünkben, meg lehetne-e szabadulni tőlük, vagy lehet-e bármi hasznuk számunkra? Az Erős Vár Podcast 15. adásában erre keresi a választ a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin Mezőberényből és Zsíros András gerendási lelkész.

Böjti gondolat: Kísértés

Böjt 2018 – Az idei böjti időszakban egy-egy idézettel és egy hozzá fűzött rövid gondolattal igyekszünk az olvasóknak a böjti elcsendesedésben segíteni.

Elbuktat vagy megerősít? – Megjelent a Híd magazin, fókuszban a kísértés

Budapest – Van, aki folyamatosan harcol ellene, más szinte szívesen enged neki. A kísértés mindennapos tapasztalatunk, Jézus is számtalan módon átélte itt, a földön. Szeverényi János, a Híd magazin főszerkesztője, a lapszám formálódása közben kiérlelődött gondolatait osztja meg velünk.

A kísértésről Bibliával a kezünkben

A kísértés témája a Szentírásban többoldalú. Nem egységes dogmatikai tanításban részesülünk, hanem különféle történetekben tárja elénk a Szentírás ezt a különös jelenséget.

A kísér(t)és – Böjti sorozat

Böjt 2014 – Hogyan lehet átélni azt az időszakot, amely nem a fény felé, hanem nagypéntekre mutat? Mit jelent az úton lét, a megfáradás, a kísértés vagy az imádság? Szakítunk-e naponta legalább pár percet arra, hogy ne csak napi igényeinkre figyeljünk, hanem észrevegyük a csendben, a természetben, szeretteinkben és a körülöttünk lévő világban a böjtölés megélésének lehetőségét? Az evangelikus.hu böjti sorozata alkalmat kíván nyújtani az olvasónak arra, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre beljebb menjen, saját egzisztenciális kérdéseivel foglalkozzon. Szöveg: Czöndör István, fotó: Vancsó Zoltán, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám

Kísértés a P8-ban – Meghallgatható az előadás hanganyaga!

Budapest – Pesthy Mónika, korai kereszténységgel foglalkozó vallástörténész Kísértés címmel tartotta a P8 Bátran a Bibliáról sorozatának második előadását 2013. október 15-én. Az előadó könyvet is írt a témában A csábítás teológiája címmel. A házigazda a józsefvárosi gyülekezet volt, a moderátor Bolba Márta lelkésznő. Szöveg: Románné Bolba Márta
Feliratkozás RSS - kísértés csatornájára