Johanneum

Harminc fával bővült a Johanneum kertje

Szombathely – Harminc őshonos fát nyert egy pályázaton nemrég a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, melyeket az elmúlt hétvégén a férfikör segítő kezeinek hála sikerült elültetni a Johanneum kertjében.

Fogyatékkal élők között – Járvány idején

Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Középhegyi úti intézményében, a Johanneumban időseket és fogyatékkal élőket gondoznak. A lakók, a hozzátartozók és természetesen, az ott dolgozók számára sem könnyű a jelenlegi, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet.

Foltvarró technikával készített képek díszítik a Johanneum falait

Szombathely – Közel ötven, foltvarró technikával készített kép díszíti a Johanneum falait az ősz végéig. Az evangélikus fenntartású intézményben fontosnak tartják, hogy az ápoltak környezete szép legyen, így a tárlatnak november után folytatása is lesz.

Hűsítő perceket szerezhettek a nagy melegben a diakóniai központ intézményeiben élők

Szombathely – A Johanneum idős lakói egy kellemes délelőttöt töltöttek együtt, hűsítő fagyi, zene színesítette a napot. A Túróczy-házba zenélős autó hozta a fagylaltot, nagyon örültek az idősek a hűsítő finomságnak.

Fergeteges nap a Balatonon

Szombathely – A Napsugár Közhasznú Egyesület meghívására Fonyódligetre utaztak a Johanneum fogyatékos fiataljai.

Kertipartiztak a Johanneum lakói

Szombathely – 2016. július végén a gyerekosztály főnővére látta vendégül a Johanneumban élő fogyatékos fiatalokat egy kerti partira. Az ebéd a gyerekek segítségével készült.

A szombathelyi evangélikus intézményekbe is ellátogatott a Mikulás

Szombathely – December elején a Családi napköziben és a Johanneumban is járt a Mikulás. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki nagy örömmel fogadta a nagyszakállút.

Játékokat gyűjtenek a Johanneum számára

Szombathely – Karácsonyi ajándékgyűjtés indul a Johanneumban, így szeretnék, hogy az otthonban élő gyerekek számára is boldog, örömteli legyen az idei karácsony. Akinek lenne olyan nagyobb méretű játéka, ami jó állapotban van (gumi vagy műanyag alapanyagú) és már nincsen rá szüksége, szívesen elfogadják a Johanneumban fogyatékkal élő gyerekek javára!

Johanneum: Feri bácsi 101 éves

Szombathely – 101. születésnapját ünnepelte a napokban a Johanneum lakója Vincze Ferenc. Lakók és dolgozók köszöntötték az idős bácsit.
Feliratkozás RSS - Johanneum csatornájára