játék

Gamerbiblia

A One of the 500 elnevezésű számítógépes játékban a Bibliáról van szó, melyben a professzionális grafikának köszönhetően a többi játékhoz képest a játékos itt sem szenved semmiben hiányt. Amin Josua 31 éves teológusdoktorandusz kereken 7 millió eurós produkciós költséggel számol.

Egymásra lépni tilos!

Lehetséges játékkal fellépni a diszkrimináció ellen? A Budapest Esély Nonprofit Kft. által kidolgozott társasjáték bemutatja, hogy igen! Itt játékos formában ismerhetjük meg a különböző nemzetiségeket, a vallási kultúrákat és az egyenjogúságot úgy, hogy egyúttal a játék arra is megtanít minket, hogy mit jelent a másik ember tisztelete, és hogy milyen törvények szabályozzák az emberi együttélés békés lehetőségét.

Játék a Bibliában

Ha komolyan vesszük a teremtésprédikáció azon kijelentését, hogy Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtette az embert, akkor ez vonatkozik a Homo ludensre is.

Játék a sport – avagy a világ legfontosabb mellékes dolga?

Gyerekkorom óta kedvelem a sport világát. A verseny izgalma, az eredmények, a győzelem mindig is foglalkoztatott. A játékok terén is így gondolkoztam, legyen szó társasjátékról, célbadobásról, vagy éppen fociról. A sport játék! Örömmel, jókedvvel végzett tevékenység, ahol a végén valahogyan mindenki győztes.

Játék a Farkas-erdőben

Budapest – Húsvét felé közeledvén szabadtéri játékra hívnak a káposztármegyeri evangélikusok. „Akinek ismerős a geocaching (kutatott már erdőn-mezőn „kincs” után), az ebben is otthonosan fog mozogni, aki pedig most játszik ilyet először, reméljük, szintén örömét fogja benne lelni” – írták felhívásukban.

Android játékokat fejleszt egy 13 éves miskolci diák

Nemrég keresett meg minket egy 13 éves miskolci srác, Kiss Dániel, aki rövid időn belül már a második androidos játékát készítette el.

Úton Lutherrel – A Playmobil-reformátor Föld körüli útra indul

Mannheim – Plüssbékák, Lego-figurák és műanyag dínók személyében egyre gyakrabban utaznak játékfigurák különböző országokba, és a világ számos látványossága előtt fotózzák le őket. Most útra kel egy Playmobil-Luther figura is.

Csatlakozzanak Önök is a biblai versenyhez!

Kölcse – Budapest – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség a reformáció 500 éves megünneplésére készül, ezért minden családot megajándékoztak egy Útmutatóval és ennek segítségével reggel és este Isten igéjének egy-egy kijelölt szakaszát olvassák a gyülekezeti tagok, majd ismereteiket havonta egy bibliai totó segítségével le is mérik. A kezdeményezés népszerűsítésében vállalt szerepet most az evangelikus.hu is.

Megszületett a Süssünk, főzzünk sörrel játék eredménye!

Budapest – Ahogyan arról hírt adtunk, a reformáció ünnepére játékot hirdetett a Parókia konyhájából nevű blog szerzője, Ágostonné Szőcs Anna, református lelkészfeleség. A sörös díszdoboz készletet, a Szent András Sörfőzde ajándékát Sásdi Melinda nyerte A habverő és fakanál blog szerzője. Emellett egy szép, bibliai igés naptárt is kisorsoltak, melyet Tortafüggő Marisz nyert. Médiatámogatóként az evangelikus.hu is támogatta a versenyt.

Bibliaismeretei versenyt hirdettek középiskolásoknak

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány idén másodszor hirdet bibliaismereti versenyt középiskolásoknak. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ezt a célt elérni az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát. A mostani verseny alapötletét egy Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta – írták közleményükben.

Oldalak

Feliratkozás RSS - játék csatornájára