Norvégiai Evangélikus Egyház

„A reform sokszor nehéz az emberek számára” – Interjú Olav Gading püspökhelyettessel a norvég liturgiai reformról

Budapest – Olav Gading püspökhelyettes a norvég Møre Egyházkerület küldötteként Magyarországon tárgyalt a Norvég- és a Magyarországi Evangélikus Egyház kapcsolatainak szorosabbra fonásáról. A norvég liturgiai reformról espereseink előtt Budapesten tartott előadása után szólaltatta meg őt az evangelikus.hu. A norvég liturgiai reform pozitív és negatív hatásait elemeztük és közben a magyarországi liturgiai változások is szóba kerültek.

Norvég vendégek is részt vettek az esperesi tanács ülésén

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem adott otthont 2014. november 18-án a Magyarországi Evangélikus Egyház esperesi tanácskozásának. Az egyházi vezetők azon túl, hogy fontos közegyházi kérdéseket is megtárgyaltak és az intézmény életével is megismerkedtek, még egy külföldi előadó révén a Norvég Evangélikus Egyház liturgiai reformjának kérdéseit is megtárgyalták.

A norvég evangélikus püspökök többsége támogatja az egyneműek egyházi házasságkötését

Oslo – A norvég püspökök kétharmada támogatja az egyneműek egyházi házasságkötését – jelentette be csütörtökön a Norvégiai Evangélikus Egyház. A kérdés azonban továbbra is megosztja az egyházat. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - Norvégiai Evangélikus Egyház csatornájára