módosítás

Változott a KRESZ: kereszt kerülhet a templomjelző táblákra

Budapest – Apró módosítást hozott a vallási épületeket jelző táblákra vonatkozóan egy július 26-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet, amely másnap hatályba is lépett.

Az egyházi törvény módosítását tervezik

Budapest – A szeptemberrel nemcsak a tanév, hanem az új törvényhozási ciklus is kezdetét veszi. Erősen indul az őszi ülésszak: a tudományos világ átszabása, az egyházügyi törvény módosítása és az abortuszügy is szerepel a kormány tervei között. A Hetek cikke.

Módosulhat az egyházügyi törvény

Budapest – A jövőben az egyházakat nem „elismernék", hanem nyilvántartásba vennék egységesen bírósági eljárásban, a törvényben meghatározott feltételek alapján, indoklás és rendes bírói jogorvoslat mellett - többek között ezt tartalmazza az egyházügyi törvény módosításának tervezete, amelyet a kormany.hu oldalon tettek közzé.

Soltész: az egyházakkal és a KDNP-vel egyeztetett egyházitörvény-javaslat kerül a parlament elé – Semjén: nem tekintjük példának a német modellt

Budapest – Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint nem kerülhet olyan új egyházi törvény a parlament elé, amelyet a kereszténydemokrata politikusok és az egyházak megkérdezése nélkül dolgoznak ki. Soltész Miklós erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtökön. „A kormány komolyan veszi a strasbourgi bíróság ítéletét az egyházügyi törvénnyel összefüggésben, ugyanakkor nem tekinti példának a német modellt, és a katolikus egyház képviseletében Erdő Péter bíborossal, valamint a többi nagy egyházakkal történő egyeztetés nélkül nem módosítják a jogszabályt” – Ezt Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese mondta csütörtökön az MTI-nek.

„Legyen ennek a zsinati időszaknak része az isteni türelem” – Elkezdődött a zsinat X/7. ülésszaka

Budapest – Krámer György, országos irodaigazgató áhítatával kezdődött el a zsinat X/7. ülésszaka. Hosszú napunk lesz, de az evangelikus.hu oldalán folyamatosan tudósítunk az eseményekről.

A támogatások változása minden bevett egyházat érint

Budapest – Nem felel meg a valóságnak a mai Népszavában megjelent megállapítás, miszerint „sokkal jobban fog járni a katolikus egyház a többi elismert felekezetnél, ha az Országgyűlés kormánypárti többsége a jövő héten megszavazza a Vatikáni Szerződés módosításáról szóló törvényjavaslatot.” A Magyarország és a katolikus egyház között született nemzetközi megállapodás törvény kihirdetésével lép hatályba. Ezáltal annak tartalma nem csak a katolikus egyházra, hanem mind a 32 bevett egyházra egyformán vonatkozik. Forrás: kormany.hu, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Aláírták a vatikáni megállapodás módosítását

Budapest – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius 2013. október 21-én ünnepélyesen aláírták a Magyarország és az Apostoli Szentszék közötti korábbi megállapodás módosítására vonatkozó okmányokat. Az államival azonos módon biztosítják a katolikus egyházi intézmények finanszírozását – ezt tartalmazza a Magyarország és az Apostoli Szentszék közötti korábbi megállapodás módosítása. Az eseményen részt vett Erdő Péter bíboros is. Forrás: MTI, fotó: Soós Lajos
Feliratkozás RSS - módosítás csatornájára