segédanyag

Megjelent az Áldás – Gyülekezeti munkaprogram 2019/2020

A Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében megjelent és digitálisan elérhető a lelkészeknek és gyülekezeti munkatársaknak szánt gyakorlati kézikönyv.

Ökológiai megtérés – Segédanyag a Teremtés Hetéhez

„Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit! Minden völgyet töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává: 6és meglátja minden halandó az Isten szabadítását.” Lk 3,3kk

A szelídek öröksége – Letölthető a segédanyag a Teremtés hetéhez!

Budapest – 2016. szeptember 25. és október 2. között a magyarországi egyházak együtt gondolkodnak az energia és klímaváltozás témájáról, valamint arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben, különös tekintettel a mértékletességre és az újrahasznosításra. A téma: A szelídek öröksége lesz és az ökumenikus országos nyitó istentiszteletre Szegeden kerül sor szeptember 25-én.

Digitálisan megjelent az Isten országa – evangélikus gyülekezeti munkaprogramok 2015-2016/2

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály által szerkesztett, a Luther Kiadó gondozásában megjelent gyülekezeti munkaprogram digitális változatát tesszük közzé.

Bemutatták a Gyülekezeti munkaprogramot

Balatonszárszó – Győr – Piliscsaba – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében, a Luther Kiadó gondozásában lelkészek és gyülekezeti munkatársak részére segédkönyv jelent meg. A Balatonszárszón, Győrött és Piliscsabán megrendezésre kerülő egyházkerületi évkezdő lelkészkonferenciákon mutatta be a Gyülekezeti és Missziói Osztály a Tanítványok vagyunk – Evangélikus gyülekezeti munkaprogramok című kötetet.

A teremtés ünnepe 2015: Egy gazdag és egy szegény – éghajlati igazságosság

Budapest - 2015. szeptember 27. és október 4. között kerül megrendezésre hazánkban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében a teremtés ünnepe. Ez alkalomból plakátot és segédanyagot adtak ki, amelyet honlapunkról is le lehet tölteni. Az idei téma: Egy gazdag és egy szegény – éghalati igazságosság.

A Leuenbergi Konkordia 40. évfordulója – Nálunk letölthető a liturgiai segédanyag!

Budapest – „2013. március 16-án lesz a Leuenbergi konkonkordia aláírásának 40. évfordulója. Ennek alkalmából minden gyülekeztet buzdítunk arra, hogy az évfordulót istentiszteleti alkalmon ünnepeljék meg, illetve egy közeli istentiszteleten tematizálják” – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Cselovszkyné dr. Tarr Klára, MEE Ökumenikus és Külügyi Osztályvezetője, a GEKE alelnöke.
Feliratkozás RSS - segédanyag csatornájára