1517

Reformáció testközelből Panorámaképen – 1517 Wittenbergje

Hit, tudás, eltökéltség – ez az alcíme a reformációi emlékévre készült Luther-panorámának, amelyet 2016 novemberében adtak át a németországi Wittenbergben, és amely életnagyságban mutatja be, milyen lehetett az élet a város utcáin 1517 októberében. Ebből a három szóból mindenesetre sejthető, hogy egyszerű körképnél többre számíthatunk.

Célegyenesben az 1517 km: reformációi futás Facebook-csoport

Budapest – A virtuális futóklub így fogalmazta meg célját: „Mit akarunk? Mindannyian büszkék vagyunk, hogy a reformáció egyik egyházához tartozunk és hisszük, hogy a reformáció ma is megmozgató erő. Nem könnyű megreformálni egy közösséget, de a legnehezebb saját magunk legyőzése, életünk megreformálása. Ezért elhatároztuk, hogy a reformáció 500. évfordulójáig, 2017 október 31-ig lefutunk 1517 kilométert.”

Bokor Ábel különleges évfordulóra gyűjti a kilométereket – Félmaraton Mánia (nem egész) tizenhárom évesen

Csákvár – Bokor Ábel alighanem rekorder: október 10-én töltötte be a tizenhármat, de már néhány héttel előtte megcsinálta a Félmaraton Mániát: a Budapest Sportiroda (BSI) sorozatában minden évszakban teljesített egy félmaratont. De nem csak erre lehet büszke. A futás iránti fogékonysága egy másik ember életét is megváltoztatta. Az édesapjáét.

Reformációi emlékfutás: Idén mindenki kapott Luther-rózsás érmet

Budapest – 2015. október 17-én ismét megrendezték a reformációi emlékfutást. Az idei alkalom előtt a rendezők és a résztvevők is az eget kémlelték: vajon fog-e esni az eső. Végül az optimisták győztek: színtiszta evangélikus részvétellel (ez alól egy katolikus Luther-kollégiumos diák kivétel volt) futották le a távot.

2017. október 31. szabadnap lesz Berlinben is

Berlin – Berlinben is 2017 reformáció napja szabadnap lesz. Ebben egyezett meg a Berlini Szenátus legutóbbi ülésén – adta hírül a tartomány sajtó- és információs szolgálata. A határozat szerint a szenátus támogatja a 2017-es Egyházi Napoknak (Kirchentag) a szövetségi fővárosban való megrendezését is.

Elkészültek a 2015-ös Reformáció és oktatás emlékévének plakátjai

Békéscsaba – Budapest – Csikós Erika, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulója készítette a Reformáció és oktatás 2015-ös emlékév plakátját.

Mert a reformáció megmozgat! – 1517 kilométert futnak 2017-ig

Ha az idősebb Lutherről készült ábrázolásokat megnézzük, valószínűsíthetjük, hogy a Márton-napi libasültet és a hozzá fogyasztott söröcskét a reformátor nem próbálta ellensúlyozni napi fél óra kocogással. Írásaiban az egészséges életmódra nem sok szót vesztegetett, inkább az üdvösségre koncentrált, mint a testi egészségre. Hát akkor miért is ünnepli egy csapat evangélikus és református, fiatal és idősebb ember a reformáció 500. évfordulóját úgy, hogy 2017-ig megpróbál lefutni 1517 kilométert?

Megreformált életű-hitű emberekként élni – MEGEMLÉKEZÉS A REFORMÁCIÓRÓL

Ha keresztyén módon él valaki, akkor Isten előtt kedves emberként él, ismerve az Ő kegyelmét, szeretetét és irgalmát. Így talált rá az Istentől félő Luther Márton arra az igerészre amelynek felismerése, átélése után írta meg 95 tételét, és amelyet aztán kiszegezett a wittenbergi vártemplom kapujára, útjára indítva ezzel 1517 októberében a reformációt.

1517 óta frissebben: Lezajlott a reformációi emlékfutás

Budapest – Ez volt a hatodik alkalom, hogy megrendezésre került a reformációi emlékfutás. Mivel a korábbi években október végén már az időjárás nem nagyon kedvezett a futásnak, ezért a szervezők, Aradi György, Grendorf Péter, és Pelikán András idén úgy döntöttek, 2014. október 11. lenne alkalmas arra, hogy a résztvevők lefussák a távot. Arra azonban nem számítottak, hogy ezen a napon rendezik meg a 29. SPAR Budapest Maratont is. A konkurencia ellenére is a korábbi évek megszokott futó létszáma jött el az evangélikus alkalomra.

Mert a reformáció megmozgat! – 1517 kilométert futnak 2017-ig

„2017. október 31-én ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját. Azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy eddig az időpontig lefutunk 1517 km-t egyénileg, párokban vagy többen együtt. Mert a reformáció megmozgat!” – olvasható egy nemrégiben alakult Facebook csoport leírásában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 1517 csatornájára