Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola

Egy osztálynyi kiskőrösi diák került karanténba

Kiskőrös – Összesen harmincnyolcan, huszonnyolc diák és tíz tanár került karanténba a napokban Kiskőrösön. A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egy tizedikes tanulójánál végeztek el egy tesztet, mely pozitív lett.

Isten igéje a fiatalokra hangolva

Kiskőrös – Hetedhét áhítatok – Iskolai áhítatok, gyermek-istentiszteleti tanítások címmel a Parakletos Könyvesház kiadásában jelent meg Pethő-Szűcs Mária, a kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola iskolalelkészének kötete. Az ötven áhítatot tartalmazó könyv mintát ad arra, hogyan is lehet megszólítani az általános iskolás korosztályt Isten igéjével. A szerzővel a kötet keletkezéséről, a fiatalok megszólításáról, valamint a személyes és hiteles hang fontosságáról is beszélgettünk.

Így emlékeztek a kiskőrösi gimnázium tanulói a forradalom ünnepére

Kiskőrös – „Ez volt március 15-e. Eredményei olyanok, melyek e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben.” – Petőfi Sándor. A nemzeti ünnepnapot megelőző napon, március 14-én a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola sportcsarnokát megtöltötték a diákok, s a tanulók egy része rendhagyó, különleges ünnepi műsorral készült a többi diáknak, és az iskola pedagógusainak. A fiatalok hetek óta készültek az eseményre, és az előadás nagyon jól sikerült, melyet Kaposvári Éva és Maczelka Mária Gmoser István tanárok szerveztek.

Itt van az ősz, itt van újra…a tanévkezdés! – Csendesnapot tartottak pedagógusoknak Kiskőrösön

Kiskőrös – 2015. augusztus 24-én immár hagyományként tanévkezdő pedagógus csendesnapon vehettek részt a Kiskőrösi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola pedagógusai. A 120 pedagógus ebben az évben az imádság témáját mélyítette el elméleti és gyakorlati síkon, ezzel is készülve a nyártól való búcsúzásra és a tanév köszöntésére.

Kőre követ – Őszi csendesnap volt a kiskőrösi evangélikus iskolában

Kiskőrös – Mit ér a templom, ha nem lakik benne senki? Mit ér a templom, ha nem tudod ezt mondani: enyém, miénk? Mit ér, ha nem tudsz benne imádkozni, énekelni, megpihenni. Csak halott kövek halmaza, szépen egymásra rakva, művészeti érték, műalkotás, a múltból itt maradt darabka. Kell bele az élet : valaki, aki dicséretet énekel benne az élő Istennek. Ezekkel a gondolatokkal készültek a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola oktatási intézményünk Petőfi Sándor iskolájának diákjai 2013. október 25-én, pénteken idei őszi csendesnapjukra. Szöveg: Szűcs Mária
Feliratkozás RSS - Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda Általános Iskola Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola csatornájára