Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye

Vezetőképzésen vett részt a somogy-zalai evangélikus lelkészkar

Balatonszárszó – A Kaposvári Egyetem és a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye együttműködésének köszönhetően 2019 szeptemberében egy vezetőképző tréningen vehetett részt az egyházmegye lelkészi kara.

Messze még a nyugdíj, sokáig szolgálhatnak a somogyi papok és lelkészek

Kaposvár – Alig vannak idős lelkipásztorok és papok Somogy megyében. Az evangélikus lelkészek átlagéletkora kevesebb mint negyven, a katolikus papoké ötven év, a reformátusok többsége pedig középkorú.

Veres József evangélikus lelkész Zalában lelt új otthonra

Surd – Mindig érdekelt maga az ember, hogy kiben mi rejlik. Az a dolgom, hogy beszélgessek velük, és megmutassam nekik, hogy bármilyen élethelyzetben, mindig van remény – vallja Veres József evangélikus lelkész, akit a közelmúltban neveztek ki három település gyülekezetének élére.

Az ökumené és a reformáció jegyében rendezték meg az egyházmegyei missziói napon Tabon

Tab – Ökumenikus tanúságtételek, könyvbemutató és koncert várta az érdeklődőket 2017. október 7-én Tabon, a somogy-zalai egyházmegye missziói napján. A programok helyszínéül a tabi evangélikus templom, illetve a gyülekezeti ház szolgált.

Családi napot tartottak Pál apostol nyomában

Szőlősgyörök – Idén tavasszal Szőlősgyörök adott otthont a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye családi napjának és az Országos Evangélikus Hittanverseny megyei fordulójának.

Egyházmegyei missziói napot tartottak Balatonbogláron

Balatonboglár – Egyházmegyei missziói napot tartottak 2016. október 29-én Balatonbogláron, a Somogy–Zalai egyházmegyében. A napot Koch Szilvia nagykanizsai beosztott lelkész nyitotta meg áhítatával.

Zala és Somogy lelkészei találkoztak Balatonszárszón

Balatonszárszó – A Somogy–Zalai Evangélikus Egyházmegye lelkészei költöztek be, ha csak egy éjszakára is a Balaton partjára 2016. szeptember 11–12-én. A balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Missziói Központ adott otthont a kétnapos kikapcsolódásnak.

Pünkösd fényében szolgálunk és élünk

Zalaegerszeg – A fenti gondolat jegyében voltunk együtt a szép zalaegerszegi evangélikus templomban a Somogy–Zalai Egyházmegye missziói napján. Az orgona szívet melengető hangjai után, dr. Háry Tibor egyházmegyei felügyelő köszöntötte a megjelenteket és Balaicz Zoltán polgármestert, aki elismerően szólt az evangélikus közösség és város kapcsolatáról.

Megválasztották a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye új esperesét

Kaposvár – 2014. november 14-én Kaposváron ülésezett a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye Jelölő Bizottsága – tudta meg szerkesztőségünk Nagybocskai Tamás bizottsági elnöktől, akinek vezetésével összeszámolták az egyházmegye szavazati jogú gyülekezeteiből beérkezett szavazatokat. Az alábbi eredmény született.

Hamburgert kért a nép a pusztában – Egyházmegyei ifjúsági napot tartottak Somogy-Zalában

Mernye – 2014. március 29-én evangélikus egyházmegyei hittanversenyre és gyermeknapra került sor Mernyén, a helyi általános iskolában. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna és Kőszeghy Miklós az ecsenyi evangélikus lelkész házaspár, készségesen ajánlotta fel a helyszínt, hogy idén itt lehessen megszervezni a hittanversenyt, amin már tavaly is szép számú gyermeksereg vett részt. Ez idén is így volt. A tavalyi létszámot túllépve, majd kétszáz gyermek gyűlt össze szüleikkel együtt számtalan helyről, így Nagykanizsáról, Csurgóról, Balatonboglárról, Tabról, Kaposvárról és a környékbeli falukból – derült ki a bemutatkozás során. S bár erre a számra sokan csak legyintenének, a Somogy – Zalai Egyházmegyében nagyon örültünk ennek a sok érdeklődőnek. Szöveg: Pongráczné Győri Boglárka, Fotó: Drenda Ibolya

Oldalak

Feliratkozás RSS - Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye csatornájára