szerződés

Aláírták a Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya közötti megállapodást

Budapest – Megkötötték a szerződést Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya között 2020. március 17-én. A megállapodás aláírására az Üllői úton lévő Országos Iroda épületében került sor, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely közreműködésével.

Elismerjük a kormányzat törekvéseit – Beszélgetés Prőhle Gergellyel

„Egy polgári, konzervatív kormányzatnak az egyházak természetes szövetségesei” – vallja Prőhle Gergely országos felügyelő, aki szerint a közös célok határozzák meg a Magyarország Kormányával aláírás előtt álló szerződést is. Interjúnkban beszélgettünk az egyházi önfenntartásról, a népszámlálásról, a NAT körül kialakult vitákról és egyházunk nemzetközi kapcsolatairól, a hazánkba látogató külföldi, püspöki delegációkról is.

Új utakat találó testvérkapcsolat

Sopron – Magasrangú küldöttség érkezett Sopronba a finnországi Seinäjoki gyülekezetétől a hosszú idő óta meglévő testvérkapcsolat megújítására, és az újabb lehetőségek feltérképezésére. A valóban testvéri találkozás lelki csúcspontja egy háromnyelvű istentisztelet volt fiatalok közreműködésével, melynek végén aláírásra került a testvérkapcsolati szerződés újabb öt éves ciklusra.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Magyarországi Evangélikus Egyház

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában került sor a Miskolci Egyetem és a Magyarországi Evangélikus Egyház között létrejött szerződés aláírására 2016. június 30-án. Az evangelikus.hu részt vett az eseményen.

Segítő kezek összefogása

Kölcse – A Láthatóan Evangélikusok Szatmárban (LESZ) projekt keretében elindult a Segítő kezek program. A Mosoly napon együttműködési megállapodás született két kárpátaljai és két szatmári gyülekezet között, valamint a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium között.

Tolerancia és nyitottság – Együttműködési szerződést kötött az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet

Budapest – Közös reggeli istentiszteleten és reformációi megemlékezésen látta vendégül az Evangélikus Hittudományi Egyetem a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet négyfős küldöttségét. A két teológiai felsőoktatási intézmény közötti korábbi jó viszonyt hivatalosan, együttműködési szerződés aláírásával szilárdították meg.

Szerződést kötött egyházunk a Budai Irgalmasrendi Kórházzal egészségügyi szűrővizsgálatról

Budapest – 2014. október 10-én a Budai Irgalmasrendi Kórházban Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Kozma Imre atya szerződést írt alá a Magyarországi Evangélikus Egyház alkalmazottainak és lelkészeinek nyújtandó egészségügyi szűrővizsgálatról.

Telefonkönyvi megjelenés tízezrekért? Óvatosan!

Budapest – A napokban a Magyarországi Evangélikus Egyház számos gyülekezete kapott egy Telefonkönyv Magyarország nevű cégtől felszólítást arra nézve, hogy 37400 forintot fizessenek be azért, mert ők nyilvántartják a gyülekezetet egy bizonyos telefonkönyvben. Az ügyben már a Gazdasági Versenyhivatal és a Fogyasztóvédelmi Hatóság is óvatosságra inti az embereket.

Öt egyház-támogatási szerződést kötöttek meg Csíkszeredában

Csíkszereda – Öt egyház-támogatási szerződést írtak alá a csíkszeredai megyeházán április 29-én, kedden, amelyet Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyertek. Forrás: erdely.ma

Benyújtotta a kormány a vatikáni szerződés módosításának kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot

Budapest – Benyújtotta pénteken a kormány az Országgyűlésnek a vatikáni szerződés módosításának kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Forrás: MTI

Oldalak

Feliratkozás RSS - szerződés csatornájára