Útmutató

Bejegyzés a családi Bibliában

Hittantanárként, be kell vallanom őszintén, a Bibliám néha munkaeszközzé lényegül át a kezemben. Az órákra való felkészülés, illetve az azokhoz kapcsolódó igehelyek, történetek összegyűjtése okán lapozom és olvasom a hittankönyvek között tartott Bibliámat. Az Útmutató napi kis, rövid igéi észrevétlenül átveszik a rendszeres bibliaolvasás helyét a mindennapjaimban.

Útmutató – Hogy igei tartalommal teljen minden nap!

2019. január 1-től evangélikus lelkészeink napi igemagyarázatai és imádságai segítik a napi elcsendesedést, elmélyedést, Istenre és másokra figyelést.

Zsebünkben a Bibliapp

Balatoszárszó – Elkészült a Bibliapp, a Magyarországi Református Egyház hivatalos mobilalkalmazása – jelentették be a Reformátusok Szárszói Konferenciáján augusztus 25-én, szombaton. Az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű keresztyén applikáció, ám az egyetlen, amely két magyar nyelvű bibliafordítás és egy napi igemagyarázat mellett a Heidelbergi kátét és a Második helvét hitvallást is magában foglalja.

Evangélikus segély Irakba – Útmutató a Duna Televízióban

Budapest – 2018. június 17-én, vasárnap 9.25-kor kezdődik a Duna Televízióban Útmutató címmel az a műsor, melyben egyházunk vezetői beszámolnak az iraki rászorulóknak nyújtott egyházi támogatásról, látogatásukról a háború rombolta országban.

Megjelent a 2018-as Útmutató

Budapest – Már kapható a Luther Kiadónál a 2018-as év Útmutatója. A 2018. év igéje a következő lesz: Isten mondja: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c)

Megjelent a 2017. évi Útmutató

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent az Útmutató 2017 – A Biblia rendszeres olvasásához olvasmányokkal című kiadvány. A 256 oldalas könyv 640 forintba kerül.

Bibliai vetélkedő – az Útmutató szeptemberi olvasmányai alapján

Kölcse – A kölcsei evangélikus gyülekezet a reformáció 500 éves megünneplésére úgy készül, hogy minden családot megajándékoz egy Útmutatóval. Ennek a segítségével reggel és este Isten igéjének egy-egy kijelölt szakaszát olvashatják az emberek. Ily módon a gyülekezet egyszerre kezdte el olvasni január 1-től a Bibliát.

Bibliaosztás a Kölcsei Gondozási Központban

Kölcse – A Kölcsei Gondozási Központ idősei és munkatársai is bekapcsolódtak az IFJ-GY-15-B-24011 számú pályázat Biblia olvasói versenyébe. A Kölcsei Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya öt darab nagybetűs Újszövetséget ajándékozott öt idős asszonynak.

Ige-spotok – Karácsonytól húsvétig tart a virtuális zarándoklat az Igével

Veszprém – Ebben az adventben megfogalmazódott egy gondolat a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye lelkészi munkaközösségének novemberi találkozóján, hogy milyen jó lenne, összefogva több gyülekezetet, egy facebookos bibliaolvasó útmutatót készíteni, és ilyen formán is közelebb hozni az Élet Igéjét, a Szentírást mindenkihez. Különösen a gyülekezeti tagokhoz, illetve a gyülekezetek vonzáskörzetébe tartozó, a gyülekezetek Facebook oldalait csak „lájkoló” emberekhez.

A Bibliaolvasás hagyományai a protestáns felekezeteknél

Budapest – Míg Kendeh K. Pétertől az evangélikus bibliaolvasó Útmutató felépítését és keletkezéstörténetét ismerhettük meg, addig Pecsuk Ottótól és Pap Ferenctől az ehhez hasonló református Bibliaolvasó kalauz hátterébe nyerhettünk bepillantást A Bibliaolvasás gyakorlata ma címmel rendezett konferencián.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Útmutató csatornájára