Útmutató

Arnótról jelentkezik az Útmutató tévés műsor

Az arnóti Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat munkáját mutatja be a Duna Televízió Útmutató című műsorának május 2-ai adása.

Útmutató – Hallgatható formában

Budapest – A Credo Evangélikus Rádió és a szintén evangélikus Rádió Szarvas, a Magyar Evangélikus Rádiómisszióval együtt, felváltva készíti el és naponta sugározza az igéket és az áhítatokat hallgatói számára. Ezek közlésében a Sola Rádió is részt vesz. A hanganyag a Rádiómisszió honlapján is megosztásra kerül. Szeretettel ajánljuk mi is az evangélikus Útmutató napi igéit a hozzájuk írt áhítatokkal, hallgatható formában.

Útmutató – A hit útján való járáshoz

Garai András gondolatait adjuk közre a 2020-ra kiadott evangélikus Útmutató megjelenése kapcsán: „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!” (Mk 9,24b)

Bejegyzés a családi Bibliában

Hittantanárként, be kell vallanom őszintén, a Bibliám néha munkaeszközzé lényegül át a kezemben. Az órákra való felkészülés, illetve az azokhoz kapcsolódó igehelyek, történetek összegyűjtése okán lapozom és olvasom a hittankönyvek között tartott Bibliámat. Az Útmutató napi kis, rövid igéi észrevétlenül átveszik a rendszeres bibliaolvasás helyét a mindennapjaimban.

Útmutató – Hogy igei tartalommal teljen minden nap!

2019. január 1-től evangélikus lelkészeink napi igemagyarázatai és imádságai segítik a napi elcsendesedést, elmélyedést, Istenre és másokra figyelést.

Zsebünkben a Bibliapp

Balatoszárszó – Elkészült a Bibliapp, a Magyarországi Református Egyház hivatalos mobilalkalmazása – jelentették be a Reformátusok Szárszói Konferenciáján augusztus 25-én, szombaton. Az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű keresztyén applikáció, ám az egyetlen, amely két magyar nyelvű bibliafordítás és egy napi igemagyarázat mellett a Heidelbergi kátét és a Második helvét hitvallást is magában foglalja.

Evangélikus segély Irakba – Útmutató a Duna Televízióban

Budapest – 2018. június 17-én, vasárnap 9.25-kor kezdődik a Duna Televízióban Útmutató címmel az a műsor, melyben egyházunk vezetői beszámolnak az iraki rászorulóknak nyújtott egyházi támogatásról, látogatásukról a háború rombolta országban.

Megjelent a 2018-as Útmutató

Budapest – Már kapható a Luther Kiadónál a 2018-as év Útmutatója. A 2018. év igéje a következő lesz: Isten mondja: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c)

Megjelent a 2017. évi Útmutató

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent az Útmutató 2017 – A Biblia rendszeres olvasásához olvasmányokkal című kiadvány. A 256 oldalas könyv 640 forintba kerül.

Bibliai vetélkedő – az Útmutató szeptemberi olvasmányai alapján

Kölcse – A kölcsei evangélikus gyülekezet a reformáció 500 éves megünneplésére úgy készül, hogy minden családot megajándékoz egy Útmutatóval. Ennek a segítségével reggel és este Isten igéjének egy-egy kijelölt szakaszát olvashatják az emberek. Ily módon a gyülekezet egyszerre kezdte el olvasni január 1-től a Bibliát.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Útmutató csatornájára