katasztrófa

Zsoltár thai gyermekhangra

„A magunk sötét barlangjaiban, örvénylő veszedelmek közt mi is megtapasztalhatjuk, hogy Isten nem hagy minket magunkra. Az emberarcú Isten, Jézus Krisztus a mi segítőnk, aki mentőalakulatot küld értünk. Ennek tagja talán egy kedves családtag, az emberi hangot megütő lelkipásztor, a lelkiismeretes orvos vagy egy figyelmes szomszéd.” Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök jegyzete – elhangzott 2018. július 15-én a Kossuth Rádióban.

Húsvétkor a Germanwings-repülőgép katasztrófa áldozataiért is imádkoztak

Hannover – Húsvétkor a Germanwings-repülőgép katasztrófa áldozataiért is imádkoztak Németországban – felekezettől függetlenül – a templomokban. Számos egyházi vezető együttérzéséről biztosította az öngyilkosságot elkövető másodpilóta családját is.

A lelkigondozás nem magánakció – bevetésen a katasztrófák lelkészei

Alapélményünk, hogy nem vagyunk biztonságban. A természeti- és emberi mulasztásból bekövetkező katasztrófák folyamatosan körülvesznek bennünket. Vannak, akiket elkerülnek, és vannak, akiket nem. Lezuhan a gépük, árvíz viszi el a házuk vagy egy rossz befektetés. Így vagy úgy mindannyian érintettek vagyunk. Hogyan lehet ezzel a folyamatos fenyegetettség-érzettel együtt élni? Mi az egyházak és a lelkigondozók szerepe konkrét katasztrófahelyzetekben?

Lelkigondozás katasztrófahelyezetben – A betegek világnapján tartottak konferenciát Ungváron

Ungvár – Tavaly novemberben került sor Szatmárnémetiben a „Cross-border cooperation to prevent and manage emergency psychiatric crisis situations” elnevezésű projekt első konferenciájára. 2014. február 11-én, a betegek világnapján pedig a második konferencia is megrendezésre került Ukrajnában. Az ungvári konferencia nyitó előadását Molnár József lelkész, lélekgyógyász, alternatív pszichológiai tanácsadó tartotta. „Krízisintervenció mentálhigiénés szempontból” című előadása a praehospitális ellátást járta körül, egy elképzelt katasztrófahelyzetet szimulálva. Szöveg: Molnár József

Lelkigondozás katasztrófahelyzetben – Ökumenikus tanfolyamot hirdetnek

A Magyar Református Szeretetszolgálat 60 órás elméleti-gyakorlati ökumenikus képzést szervez. Az alábbiakban a képzésről és a képzésre való jelentkezésről olvashatnak.

Lelki támasz katasztrófa idején – Konferenciát tartottak az EU támogatásával

Szatmárnémeti – 2013. november 4-én Szatmárnémetiben került sor arra a konferenciára, amely az Európai Unió támogatásával szerveződött. Ukrajna, Románia és Magyarország közösen nyerte el a pályázatot, hogy létrehozzon egy olyan bevethető-tájékoztatást adó szervezetet, amely képes egy bekövetkező katasztrófa esetén a sérülteket, túlélőket, illetve a katasztrófában elhunytak hozzátartozóit lelkileg támogatni. Szöveg: Molnár József
Feliratkozás RSS - katasztrófa csatornájára