Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye

Gyülekezeti gyerekszolgálatra felkészítő képzést tartanak

Nagyveleg – „Idén már a harmadik évünket kezdjük meg a gyülekezeti gyerekszolgálatra felkészítő képzésünkkel, melyről talán már sokan hallottak, de most szeretnénk újból bemutatkozni, hogy a hírünk eljuthasson azokhoz a fiatalokhoz, akik rendszeresen szolgálnak gyülekezetükben vagy szívesen bekapcsolódnának a gyerekszolgálatába” – írta szerkesztőségünknek Bence Győző evangélikus lelkész.

Nagyvelegen tartották a fejér-komáromi egyházmegyei hittanversenyt

Nagyveleg – Napsütéses tavaszi napon rendezték az idei hittanverseny egyházmegyei fordulóját Nagyvelegen. Ez a nap a házigazda nagyvelegi gyülekezet tavaszi tábornapja is volt egyben, ami alkalmat teremtett ismerkedésre és közös játékra a vendéglátó ifjúsággal, hiszen a vendégek bekapcsolódhattak a tábornap rendezvényeibe is.

Együtt jobb!

Súr – A Fejér–Komáromi Evangélikus Egyházmegye fiataljai idén február 15–16-án a tavalyi évhez hasonlóan ismét Súron tartották téli találkozójukat. A programnak a helyi evangélikus gyülekezeti ház adott otthont, ahol péntek este közel harmincan gyűltek össze. Az est lelki alkalmát a súri apostoli gyülekezet dicsőítése nyitotta meg, majd Bence Győző nagyvelegi lelkész beszélt 1Móz 2,18 alapján a testvérszeretet és közösségeink megtartó erejéről.

Erőt meríteni a mindennapokhoz – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye csendesnapja

Gyúró – Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt azokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott 2018. október 26-án, pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

„Rendkívüli rend” – Beszámoló egy lelkészgyűlésről

Mór – A hittanórák megsokasodott száma nagyon nehézzé tette a lelkészek számára a Lelkészi Munkaközösségeken (LMK) való részvételt. Ezért is szerveztük meg a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye rendkívüli LMK-ját 2016. június 3–4-én, péntek délutántól szombat délig tartó családos lelkészgyűlés formájában. Külön öröm, hogy szinte az összes lelkész jelen tudott lenni.

„Mire neveljük a gyermekeket?” – Missziói nap volt Komáromban

Komárom – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegyében a pünkösdhétfő évek óta egyet jelent a megyei missziói nappal. Ezen az alkalmon egyrészt az egyházmegye gyülekezetei, lelkészei találkoznak, s vesznek részt közösen előadásokon, koncerten, beszélgetésen, istentiszteleten, másrészt szeretettel várjuk az érdeklődőket, a „külsősöket” akiket megszólíthatunk az ige segítségével.

Nagyvelegi jubileum: Régmúltról emlékeztek

Nagyveleg – Idén ötven éve, hogy egyházi szervezésű alkalmakat tartanak nyaranta a nagyvelegi kastélyban. A hatvanas években egy baráti kör kezdeményezésére jött létre az első tábor, akkor még szinte titokban. Később a rendszerváltás után, az államosított ingatlanok visszaigényelhetősége kapcsán újra egyházi tulajdonba került a kastély, ahol nem ritkán több mint százan táboroznak. A jubileumi ünnepség csúcspontja volt 2014. szeptember 6-án, amikor a népes vendégsereg nosztalgiázni, emlékezni tért vissza Nagyvelegre.

Tanácskozást tartottak a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye felügyelői – Képriport!

Székesfehérvár – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye gyülekezeti felügyelői és helyetteseik együtt tölöttték az elmúlt hét péntekét (2013. 11. 15.). A gyülekezeti vezetők többek között meghallgatták Bárdossy Tamás szolidaritási alapról szóló tájékoztatását, valamint a hitoktatással és más aktuális kérdésekkel kapcsolatos tapasztalatokat osztották meg egymással. Fotó: Bokor Béla, szöveg: Kadlecsik Tibor

Focikupát rendeztek a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegyében

Csákvár – Az idei évben immár hetedik alkalommal rendezték meg a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye focikupáját. Szöveg és fotó: Nagy Gábor
Feliratkozás RSS - Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye csatornájára