Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Megtartották a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusát

Budapest – A magyarok erőfeszítésének és a kormány politikai teljesítményének köszönhetően vannak arra utaló jelek, hogy a világórát Európában egyre többen a magyar időhöz igazítják vagy fogják igazítani – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2019. szeptember 14-én a Parlamentben, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán. Egyházunk részéről Fabiny Tamás elnök-püspök szólalt fel a rendezvényen.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége húsvéti üzenete

„Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem.” (1Kor 15,14)

Megjelent a Miskolci Keresztény Szemle 2019. évi első száma

Miskolc – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) negyedéves miskolci folyóiratának legfrissebb száma a napokban került ki a nyomdából. A borítólapon az „ökumenikus kulturális folyóirat” felirat hirdeti, hogy a megjelent írások nemcsak a város keresztény közösségeinek eseményeiről és a helyi társadalom érdekében végzett elkötelezett tevékenységükről kívánnak beszámolni, hanem a tágabb értelemben vett hagyományőrzést és a kulturális értékeink ápolását is vállalják.

Őszi KÉSZ-küldöttgyűlést tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Háromnapos országos küldöttgyűlést tartott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Nyíregyházán 2018. október 26-án. Az ország 73 KÉSZ-csoportjából és a határon túlról összesen 90 vezető és küldött vett részt az október utolsó hétvégéjén rendezett őszi találkozón.

KÉSZ-kongresszus – Erdő Péter: A kereszténység Európa öröksége, amellyel gazdálkodnia kell

Budapest – A kereszténység Európa öröksége, amellyel gazdálkodnia kell – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szombaton a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XI. országos kongresszusán, az Országházban.

„A reformáció aktualitása” – Dr. Zsednai Józsefné evangélikus lelkész előadása Várpalotán

Várpalota – A reformáció 500. évfordulójára készül a protestáns világ. A közelmúltban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) várpalotai csoportjának felkérésére A reformáció aktualitása címmel dr. Zsednai Jószefné evangélikus lelkésznő tartott előadást Várpalotán a plébánia közösségi házában.

Keresztény értelmiségiek találkoztak a Sapientián

Budapest – Több mint száz keresztény értelmiségit hívtak közös gondolkodásra, közös munkára a Közjó Műhely – Keresztény Gondolkodók Fóruma szervezői 2016. november 10-én a Sapientián. Az első alkalommal megrendezett rendhagyó esemény célja elérni, hogy a hazai közbeszédben minél inkább teret nyerjen az a szóhasználat és érvkészlet, mely e keresztény szemlélet megjelenítését, nyilvános képviseletét támogatja.

25. évfordulóját ünnepelte a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Gödöllő – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fönnállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a Gödöllői Királyi Kastélyban, mintegy 350 egyesületi tag és vendég részvételével. Szöveg: Kéthelyi Mátyás

Spányi Antal katolikus püspök tartott előadást a KÉSZ találkozóján a Fasorban

Budapest – „Az ember reménye és feladata a világban” címmel rendezett budapesti régiótalálkozót a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének erzsébetvárosi csoportja március 19-én, szerdán a fasori evangélikus gimnáziumban. Az összejövetelen a főváros számos kerületét képviselték a szervezet tagjai, akik Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök előadása nyomán gondolkodtak a témáról. Forrás: Magyar Kurír. Fotó: Thaler Tamás

Az egyház lételeme a kommunikáció – A fasori gimnáziumban tartott találkozót a KÉSZ

Budapest – „Az egyház lételeme a kommunikáció” címmel rendezett budapesti régiótalálkozót a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) február 26-án, szerdán a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Az összejövetelen a főváros számos kerületét képviselték a szervezet tagjai, akik Veres András szombathelyi megyés püspök előadása nyomán gondolkodtak az időszerű témáról. Forrás: Magyar Kurír. Fotó: Fehér János

Oldalak

Feliratkozás RSS - Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csatornájára