KÖZEL

Közel: Kora reggel ama napon

A Közel zenekar Kora reggel ama napon című evangélikus korál feldolgozása húsvét ünnepe alkalmából.

„Halleluja, vidd a hírt tovább!” – Új Közel klip jelent meg húsvétkor

Budapest – A Közel zenekar szívesen dolgozza fel, gondolja újra a sokak számára ismert Pekka Simojoki dalokat. A most kialakult helyzet okozta nagy #maradjotthon a zenekart is arra sarkalta, hogy valami újdonsággal álljon elő, így most húsvétkor különösen aktuálissá vált a „Jézus feltámadt a sírból” című ének feldolgozása, melyhez a zenekar klipet is készített. A zenekar tagjai ezzel kívántak áldott húsvéti ünnepet!

Felvidéki evangélikusok között a Közel

Hosszúszó – Sajógömör – Rozsnyó – Tornalja – Istentiszteleti és koncertalkalmakon szolgált 2015. június 12–14. között a szlovákiai Hosszúszón, Sajógömörben, Rozsnyón és Tornalján az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara, a Közel. A felvidéki út a Magyarországi Evangélikus Egyház határon túli szolgálatát erősítette egyházunk országos irodája gyülekezeti és missziói osztályának támogatásával.

Tavaszi turnéra indult a KÖZEL zenekar

Békéscsaba – Orosháza – Mezőberény – Szarvas – Szeged – Tavaszi turnéjuk keretében a Közel zenekar tagjai 2015. március 12. és 14. között Békéscsaba, Orosháza, Mezőberény, Szarvas és Szeged evangélikus gyülekezeteiben és iskoláiban adtak koncerteket.

Csendesnappal indítják a félévet a teológusok – Te milyennek képzelsz el egy csendesnapot?

Piliscsaba – A hagyományokhoz híven az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói és oktatói a második félév első napjait a töltekezés és a közös együttlét jegyében Piliscsabán töltik. Itt nemcsak lehetőség van a vizsgaidőszak nehézségeinek kipihenésére, hanem az együttlét örömét is meg lehet tapasztalni.

A Közel zenekar feldolgozta az Erős vár a mi Istenünket

Budapest – A Közel zenekar a reformáció 500. évfordulójára készülve feldolgozta az evangélikus himnuszt, az Erős vár a mi Istenünket. A fiatalos, lendületes parafrázis hatalmas sikert aratott az Evangélikus Hittudományi Egyetemen 2014. november 18-án megrendezett esperesi tanács nyitóáhítatán.

A büki gyülekezeti napon fellépett a Közel

Bük – „Esti hitvallások büki hangon” címmel gyülekezeti programsorozatot tartottak az elmúlt héten Bükön. Ahogyan arról honlapunk is beszámolt, az egyes alkalmakat élőben is nyomon lehetett követni az interneten. A hét csúcspontja a 2014. október 19-én megrendezésre kerülő gyülekezeti nap volt, amelyen igét hirdetett a gyülekezet korábbi lelkésznője, Fatalin Helga, a délután folyamán pedig koncertet adott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Közel nevű zenekara. KÉPRIPORT!

Teológus hallgatók zenekara játszott a kőszegi teaházban

Kőszeg – 2013. november 8-án, pénteken este ismét teaházi alkalomnak adott otthont a kőszegi gyülekezeti ház. Szöveg: baranyay Csaba, fotó: Hutflesz Mihály
Feliratkozás RSS - KÖZEL csatornájára