Grendorf Péter

Áldott magvetés földje – Evangélikus közösség a sokarcú Angyalföldön

Az új év első gyülekezeti riportja 2020 árnyékában készült: az internet segítségével ültünk össze beszélgetésre a Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön szolgáló fiatal lelkész házaspárral és a gyülekezet felügyelőjével. A Sándy Gyula tervei alapján 1938-ra felépült templom egymásra figyelő evangélikusok lelki otthona. Mindennapjaikat a közösségükről szívvel-lélekkel szólva, egymásra rezonálva mutatta be a tizedik éve itt szolgáló Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda, illetve Csermely Péter felügyelő.

A lelkiismeret nagykorúsítása – Keresztkérdések

Budapest – A Reformáció Éve 2017 emlékezés az 1517-es hitújításra. Ötszáz esztendeje annak, hogy Luther megfogalmazta tanait. Új szempontjai idővel egyházszakadáshoz és egyebek mellett az evangélikus egyház létrejöttéhez vezettek. A Reformáció Éve kapcsán kerestük fel Grendorf Pétert, a Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség lelkészét.

Arany evangélium zengett a Lélek ünnepén – Pünkösdhétfői csendesnap volt Nyíregyháza–Vargabokorban

Nyíregyháza – Az egyház születésnapján, ma is a Szentlélek győz meg Isten szeretetéről, hogy higgyünk a Fiúban, és járjunk az ő világosságában. Az arany evangélium ez örökérvényű üzenetét Adámi László körzeti parókus meghívására, Grendorf Péter, a Budapest-angyalföldi gyülekezet lelkésze és a Magvetés bibliakörük néhány tagja tolmácsolta a tirpákok mai utódainak, az idén tizennegyedik alkalommal megtartott pünkösdhétfői csendesnapon.

Ökumenikus imahét: Grendorf Péter volt a Baptista Rádió vendége

Budapest – Az ökumenikus imahét kapcsán beszélgetett Merényi Zoltán a Baptista rádió Mozaik című magazinműsorában a budapesti XIII. kerület lelkipásztoraival, köztük Grendorf Péter evangélikus lelkésszel.

Az Evangélikus Kántorképző Intézet augusztusi tanfolyamának kórusa koncertezett Angyalföldön

Budapest – A Budapest-Angyalföldi Evangélikus Egyházközség templomában 2015. augusztus 16-án az Evangélikus Kántorképző Intézet előadta J. S. Bach BWV 171. Gott, wie dein Name, so is auch dein Ruhm kantátáját és G. F. Händel Jubilate című művéből két tételt. Vezényelt Kamp Salamon, ígét hirdetett Grendof Péter. Képriport!

Szélrózsa-találkozó 2014: „Új útra találás! Szabadulj FEL!” – Áhítat

Soltvadkert – 2014. július 18-án reggel az Evangélikus Külmissziói Egyesület szervezésében zajlott az áhítat. Igét hirdetett Grendorf Péter lelkész, zenélt az Agapé, a Boyzless Voice és a Nairobi Girls. Alapige: „Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak, hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék?” (Zsolt 55,7)

Jézus Krisztus ugyanaz: tegnap, ma és mindörökké – Evangélizációt tartottak Takácsiban

Takácsi – Évek óta szokás a Veszprém megyei Takácsiban, hogy a falu két protestáns gyülekezete novemberben közös evangélizációs sorozatot szervez. Az idén evangélikus igehirdetőt hívtak meg, Grendorf Péter budapest-angyalföldi lelkészt. Szöveg: Tóth Károly István
Feliratkozás RSS - Grendorf Péter csatornájára