Sárvár

Emléktáblát kapott Sárváron Ráhner Máté lelkész és Zvonarics Mihály püspök

Sárvár – Emléket állítottak a sárvári evangélikusok két, egykor közöttük szolgáló lelkésznek: a 210 évvel ezelőtt született Ráhner Máténak, valamint a 450 éve született és 400 éve püspökké választott Zvonarics Mihálynak. Az emléktáblák a gyülekezeti ház falán kaptak helyet. Leleplezésükre 2020. október 31-én, az épület udvarán tartott szabadtéri istentisztelet keretében került sor.

Zarándokúton – Hittantábort tartottak a sárvári gyülekezetben

Sárvár – A Sárvári Evangélikus Egyházközség az idei évben is megszervezte napközis hittantáborát, ahova általános iskolás gyerekek jelentkezését várták a lelkészek. A tábor helyszíne a Rábapatyi Leányegyházközség temploma, gyülekezeti háza és udvara volt.

Sárvári helyzetkép járvány idején – Interjú Pethő-Udvardi Andreával

Sárvár – Szombathely – Pethő-Udvardi Andrea a Sárvári Evangélikus Egyházközség egyik lelkészével készített interjút a szombathelyi Credo Rádió a koronavírus-járvány idején. Hogyan oldották meg azt a helyzetet, hogy nem tarthatnak istentiszteleteket?

Egy sárvári lelkész visszaemlékezései – 1984

Solymár Gábor evangélikus lelkész 1976 és 1994 között Sárváron szolgált. A már nyugdíjas lelkész jelenleg írja visszaemlékezéseit. Tekintettel arra, hogy a Lutheránus Világszövetség budapesti nagygyűlésének idén emlékeztünk vissza a 35. évfordulójára, most az ehhez kapcsolódó éveket rendelkezésünkre bocsátotta publikálásra.

Egy sárvári lelkész visszaemlékezései – 1983

Solymár Gábor evangélikus lelkész 1976 és 1994 között Sárváron szolgált. A már nyugdíjas lelkész jelenleg írja visszaemlékezéseit. Tekintettel arra, hogy a Lutheránus Világszövetség budapesti nagygyűlésének idén emlékeztünk vissza a 35. évfordulójára, most az ehhez kapcsolódó éveket rendelkezésünkre bocsátotta publikálásra.

Egy sárvári lelkész visszaemlékezései – 1981

Solymár Gábor evangélikus lelkész 1976 és 1994 között Sárváron szolgált. A már nyugdíjas lelkész jelenleg írja visszaemlékezéseit, amelyekből tekintettel arra, hogy a Lutheránus Világszövetség budapesti nagygyűlésének idén emlékeztünk vissza a 35. évfordulójára, így most az ehhez kapcsolódó éveket rendelkezésünkre bocsátotta pulikálásra.

Formálódó testvérkapcsolat a kaposvári és sárvári evangélikusok között

Révfülöp – Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Evangélikus Egyházközség évi lelkigyakorlatát, idén új helyszínen, a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A gyülekezeti hétvége különlegessége, hogy az idei évben a Sárvári Evangélikus Egyházközség tagjai is csatlakoztak a programokhoz.

Őrségváltás dialógusprédikációval – Lelkész házaspárt iktattak Sárváron

Sárvár – Pethő Attila és Pethő-Udvardi Andrea lelkészeket 2018. szeptember 16-án, vasárnap iktatta be hivatalába Rostáné Piri Magda vasi esperes. A sárvári evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és a beiktatott lelkész házaspár hirdette Isten igéjét. Az eseményt a helyi gyülekezeti énekkar szolgálata színesítette.

Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

Sárvár – A 41. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot és tábort az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a sárvári Tinódi-gimnázium és Sárvár önkormányzata rendezésében 2018. április 3. és 6. között rendezték meg Sárvárott. Íme az idei díjazottak névsora, köztük evangélikus diákok is!

„A kegyelem elég” – Missziói és hálaadó nap a nyugati egyházkerületben

Sárvár – A nyitottságot és befogadást jelképező tizenhét ajtó várta mindazokat, akik részt vettek a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napján, amelyet 2017. május 28-án, a sárvári Nádasdy-várban tartottak. A találkozó egyben a vasi egyházmegye hagyományos hálaadó napja is volt, amelynek gyülekezetei a vár felé vezető hídon felállított, kidekorált ajtók segítségével mutatták be értékeiket a vendégeknek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sárvár csatornájára