Sárvár

Formálódó testvérkapcsolat a kaposvári és sárvári evangélikusok között

Révfülöp – Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Kaposvári Evangélikus Egyházközség évi lelkigyakorlatát, idén új helyszínen, a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A gyülekezeti hétvége különlegessége, hogy az idei évben a Sárvári Evangélikus Egyházközség tagjai is csatlakoztak a programokhoz.

Őrségváltás dialógusprédikációval – Lelkész házaspárt iktattak Sárváron

Sárvár – Pethő Attila és Pethő-Udvardi Andrea lelkészeket 2018. szeptember 16-án, vasárnap iktatta be hivatalába Rostáné Piri Magda vasi esperes. A sárvári evangélikus templomban tartott ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és a beiktatott lelkész házaspár hirdette Isten igéjét. Az eseményt a helyi gyülekezeti énekkar szolgálata színesítette.

Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

Sárvár – A 41. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot és tábort az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a sárvári Tinódi-gimnázium és Sárvár önkormányzata rendezésében 2018. április 3. és 6. között rendezték meg Sárvárott. Íme az idei díjazottak névsora, köztük evangélikus diákok is!

„A kegyelem elég” – Missziói és hálaadó nap a nyugati egyházkerületben

Sárvár – A nyitottságot és befogadást jelképező tizenhét ajtó várta mindazokat, akik részt vettek a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napján, amelyet 2017. május 28-án, a sárvári Nádasdy-várban tartottak. A találkozó egyben a vasi egyházmegye hagyományos hálaadó napja is volt, amelynek gyülekezetei a vár felé vezető hídon felállított, kidekorált ajtók segítségével mutatták be értékeiket a vendégeknek.

Amikor két VÁRos gyülekezetének nőegylete találkozik…

Kaposvár – Sárvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség Nőegylete Pongráczné Győri Boglárka lelkésznő vezetésével 2017. április elsején ellátogatott Sárvárra, hogy bepillantson az ottani evangélikus gyülekezet nőegyletének működésébe.

476 év után tért haza a sárvári Biblia – Sárváron járt a reformációi kamion

Sárvár – A 2016 novemberében útjára indult Europäischer Stationenweg – Reformációi Mozgókiállítás részeként egy 28 tonnás kamion Európa 19 országának 68, a reformációhoz kötődő városát látogatja meg, és kínál interaktív kiállítást az érdeklődők számára. Két evangélikus város is bekapcsolódott a projektbe hazánkban, Sárváron és Sopronban jártunk a hétvégén. A kamion Sárváron február 2-án és 3-án volt látható.

Vajon megfogadták Luther tanácsát a bálozó sárvári evangélikusok?

Sárvár – Egyél finomat, igyál tiszta sört és olvasd az igazságot! A sárvári evangélikusok megtalálták báljukhoz a megfelelő idézetet Luther Mártontól.

Nézzük meg a reformációi kamiont Sárváron és Sopronban is!

Sopron – Sárvár – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) egyedülálló projektjének keretében egy kamion járja majd végig Európának a reformáció szempontjából fontos városait 2016 novemberétől 2017 májusáig. A kamion Sárváron 2017. február 3-án, Sopronban február 4-én és 5-én lesz látható. Mindkét helyszínen szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket.

Újra kell tanítanunk, mi az, ami érték – Sárvár erősödő közössége

A sárvári evangélikusok 1534-től számítják közösségük létrejöttét. Ekkor érkezett ugyanis a településre – Nádasdy Tamás hívására – Sylvester János, hogy iskolát indítson. Ám a reformáció egyik magyarországi bölcsőjének tekintett, „a magyar Wittenbergnek” is nevezett városban ma már kisebbségben élnek a lutheri tanokat követő hívek. Jelenlétük mégis rányomja bélyegét tágabb környezetükre, és formálja a körülöttük élők identitását is.

Templom a magyar Wittenbergben – Megújult a sárvári evangélikus templom – FRISSÍTVE VIDEÓKKAL!

Sárvár – Megújult templomáért adott hálát 2016. november 27-én, ádvent első vasárnapján a sárvári gyülekezet. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Gyarmati István helyi parókus mellett Rostáné Piri Magda, a Vasi Egyházmegye esperese, Solymár Gábor nyugalmazott lelkész, valamint Gregersen-Labossa György szombathelyi és Pethő-Udvardi Andrea őrimagyarósdi lelkészek szolgáltak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sárvár csatornájára