tanítónő

A tanító tanítása

Sok évvel ezelőtt Éva néni ötödikes osztálya előtt állt, és azt a hazugságot mondta a gyerekeknek, hogy mindegyiket egyformán szereti. De ez lehetetlen volt, mert az első sorban ülő Horváth Peti olyan rendetlen és figyelmetlen volt, hogy Éva néni valójában élvezettel írt a feladataira vastag piros ceruzával nagy X jeleket, a lap tetejére pedig a legrosszabb érdemjegyet.

Ölelés, simogatás, tánc, pacsi

Szőlősgyörök – Ölelés, simogatás, tánc, pacsi. Enélkül nem kezdődhet el tanítási nap a szőlősgyöröki Dél-balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában. Külföldi mintára találta ki az egyik alsós tanító néni, hogy reggel így menjenek be a terembe a kicsik. Azt mondja, a játékosság és a szeretet jól működik, egészen más így az órák hangulata.

Országos szakmai napot tartottak a Sztehlo-iskolában

Budapest – Az evangélikus általános iskolák alsó tagozatos tanítói szakmai napon vettek részt Zámbóné Karner Anikó intézményegység-vezető, tantágygondozó szervezésében a budapesti Sztehlo Gábor Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban. Az ország több iskolájából – Orosházáról, Nyíregyházáról, Szarvasról, Kiskőrösről, Albertirsáról, Sopronból, Győrből és Budapestről – érkeztek 2013. november 8-án a tanítónők bemutatóórák megtekintésére. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - tanítónő csatornájára