hittankönyv

A házasság, az egyház és a környezet válságáról – mindezt hittankönyvben. Miért ne?

Szúrópróba-szerűen átrágtuk magunkat néhány evangélikus hittankönyvön és felelősségteljes, tudatos, hiteles és tájékozott keresztény világképet találtunk.

A hit mérföldkövei – az új középiskolai hittankönyvekről

Budapest – Hitoktatók, iskolalelkészek, gyülekezeti lelkészek és a szerzők gyűltünk össze 2015. november 28-án, szombaton az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE), hogy közösen átgondoljuk az új középiskolai hittankönyvek teológiai tartalmait, szakmai előadásokat hallgassunk, és együtt imádkozzunk az új egyházi év kezdete előtt néhány órával.

Nem lehet megspórolni a gyülekezeti munkát – Iskolai hitoktatás – tapasztalatok és lehetőségek

A köznevelési törvény rendelkezéseinek megfelelően 2013 szeptemberétől felmenő rendszerben kötelezően választható tantárggyá vált a hit- és erkölcstan az általános iskolákban. Az érintettek ezt – a kezdeti nehézségek után – alapvetően pozitívan, lehetőségként értékelik. Összeállításunkban az iskolakezdés előtt igyekszünk képet adni az evangélikus egyház hitoktatással kapcsolatos tapasztalatairól, valamint arról, milyen örömöket és nehézségeket okoz a kötelezően választható hit- és erkölcstan bevezetése a nagyobb és a kisebb gyülekezetekben.

Kiszállították a tankönyveket, mégis feketelistára kerültek

Budapest – Még mintegy 2000 tankönyv nem érkezett meg az iskolákba a Kello adatai alapján. Az evangélikus Luther Kiadóval jogértelmezési vitájuk van, a kiadó szerint kiszállították a tankönyveket, mégis feketelistán szerepeltetik őket.

Hittankönyvet adtak ajándékba Pestszentlőrincen

Budapest – „Nem vártuk meg a karácsonyt, hogy cipősdobozokat gyűjtsünk, hanem a tanévkezdethez kapcsolódóan Adj ajándékba egy hittankönyvet! – akciót hirdettünk meg az evangélikus gyülekezetben. Ezzel az ingyen tankönyvre jogosult diákjaink hittankönyveit többek között a Pestszentlőrinci Evangélikus Egyházközség áldozatkész tagjainak hozzájárulása nyomán szereztük be – írta blogjában Győri Gábor Dávid. Forrás: bizzonbennem.blogspot.hu
Feliratkozás RSS - hittankönyv csatornájára