Budapesti Egyetemi Gyülekezet

„A betlehemi istállóhoz vezető útról elhengerített minden közhelyet”

Budapest – Történik-e valami? Történik-e veled valami egy adventi evangélikus istentiszteleten? Történik-e valami misztikus, amikor majd eljön? Ezekkel a kérdésekkel hívogatta az Evangélikus Egyetemi és Főiskolai Gyülekezet az érdeklődőket egy új, izgalmas istentiszteletre. A MedIT célja az volt, hogy letisztult, egyszerű liturgiával, az igére és az úrvacsorára koncentrálva segítsék a résztvevőket, hogy Jézus Krisztussal találkozzanak. De mi történt végül? Történt valami misztikus advent első vasárnapján? Létrejött ez a találkozás, amire vártunk? Történt valami?

„Otthonosabban éreztem magam, mint korábban bármikor” – Egyetemista konfirmandus az evangélikus istentiszteleteken

„Egy barátommal ellátogattunk majdnem az összes evangélikus templomba, ami Budapesten található, hogy megtapasztaljam a valóságát ennek a felekezetnek. Inkább intuitív alkat vagyok, de szeretek elmélkedni magamban az intuícióimról, amennyire lehet. A templomi tapasztalataimon viszont nem volt sok gondolkodnivaló, akárhova mentem, akármilyen irányzatú igehirdetést hallottam, otthonosabban éreztem magam, mint korábban bármikor.”

Jézus nem a zsidókat szabadította meg a rómaiaktól, hanem a rómaiakat is…

Budapest – Lelkészből egy is bőven elég egy istentiszteleten, a budapesti evangélikus egyetemi gyülekezetben azonban kettővel találta szemközt magát az, aki ott volt 2016. december 4-én este a szóban forgó helyen. Szokták volt mondani, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, Gombkötő Beáta és dr. Joób Máté erre rácáfoltak, ráadásul, ha a szólásnál maradunk, Bea még zenei szolgálatot is vállalt a különleges alkalomhoz szabott liturgiában, de ne szaladjunk ennyire előre, menjünk csak szép sorban.

A rossznak vélt jó…

Budapest – A Budapesti Evangélikus Egyetemi Gyülekezet 2016. április 25-én nyílt napot tart, melynek vendége Kornis Mihály író. Az alkalom este 7-kor kezdődik, melyre sok szeretettel várjuk az egyetemistákat, tanárokat, érdeklődőket.

Mehetek hozzád? – Tamás-misét tartottak

Budapest – A Lágymányosi Ökumenikus Központ és a Budapesti Egyetemi Gyülekezet adott otthont a Tamás-mise soron következő alkalmának, amelyet 2014. március 9-én tartottak. Az istentiszteleten Joób Máté volt a liturgus és Rihay Szabolcs az igehirdető. Forrás: facebook.com/tamasmise

Új lelkészek a Budapesti Egyetemi Gyülekezetben – Interjú Mézes Zsolttal és Szántó Enikővel

Budapest – Körmendy Petra evangélikus lelkész több évi szolgálatát követően 2013. szeptember 1-től két lelkész, Mézes Zsolt és Szántó Enikő látja el az egyetemi gyülekezet vezetését. Terveikről, az egyetemi gyülekezet jövőbeni programjairól és a huszonévesek megszólításáról kérdezte őket az evangelikus.hu. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - Budapesti Egyetemi Gyülekezet csatornájára