Mézes Zsolt

A teológia doktorává avatták Mézes Zsolt Lászlót

„A dolgozatban egyszerre veszi nagyító alá a láthatatlant és láthatót, felerősítve mindkettő önálló, autonóm és megkérdőjelezhetetlennek tűnő világát” – fogalmazott Mézes Zsolt doktori értekezéséről az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) tanévzáró ünnepi ülésén Seresné dr. Busi Etelka. Alábbiakban a Valláspedagógia Tanszék egyetemi docensének laudációja olvasható.

Sikeres doktori védés az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – 2018. április 26-án, csütörtökön ünnepélyes vizsga keretében védte meg dr. Mézes Zsolt a gyakorlati teológia témakörében benyújtott, Láthatóvá tenni a láthatatlant című doktori értekezését.

Mi is az a Mennyország?

Oly sokszor emlegetjük, de tudjuk egyáltalán, hogy mit is jelent a Mennyország? Minden vallásban létezik? Mindenhol ugyanazt jelenti? Mi a különbség, és mi a hasonlóság a különböző vallások tanításai szerint?

Hétköznapi evangélium

Beszélgetés Mézes Zsolt evangélikus lelkésszel – „Isten nem evangélikus, református vagy katolikus, hanem Mindenható. Minden hiteles világvallás út lehet az ember számára, de Európában a kereszténységen keresztül juthatunk Istenhez” – így fogalmaz Mézes Zsolt fiatal evangélikus lelkész, aki jelenleg lelkigondozói és mentálhigiénés feladatokat lát el, korábban pedig két évig szolgált az Evangélikus Egyetemi Lelkészségen. Fiatalokról és idősekről, emberi létünk nehézségeiről, a verbalitáson túli spiritualitásról és az Isten felé vezető útról beszélgettünk az ökumenikus imahét kapcsán.

Gyászban, magányban

Hogyan lehet segíteni a gyászban? Mit lehet mondani a magányba és a veszteség okozta fájdalomba süllyedt embernek? Miként álljunk az idős emberek gyászához, vagy csak úgy általában a gyászhoz?

Új lelkészek a Budapesti Egyetemi Gyülekezetben – Interjú Mézes Zsolttal és Szántó Enikővel

Budapest – Körmendy Petra evangélikus lelkész több évi szolgálatát követően 2013. szeptember 1-től két lelkész, Mézes Zsolt és Szántó Enikő látja el az egyetemi gyülekezet vezetését. Terveikről, az egyetemi gyülekezet jövőbeni programjairól és a huszonévesek megszólításáról kérdezte őket az evangelikus.hu. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - Mézes Zsolt csatornájára