Evangélikus Középiskolai kollégium

Evangélikus segítség járvány idején – A Rózsák terére költözhetnek a Bethesda munkatársai

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház elnökségének felhívására az Evangélikus Középiskolai Kollégium Rózsák terén álló épületében 58 férőhelyes szállást alakított ki a Bethesda Gyermekkórház azon dolgozói számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak már ingázni a kórház és az otthonuk között.

A kitartás eredménye az önmagunk feletti győzelem

Budapest – Az Evangélikus Középiskolai Kollégium csapata, a „Koli-team” nevű futócsapat 11. helyezést ért el a 34. Budapest Wizz Air félmaraton futóversenyen. Ez önmagában is szép eredmény. Ez az eredmény azonban nem is akármilyen, mert ezt egy evangélikus két tagú futócsapat tudhatja magáénak!

Elhivatottan a lelki és a közösségi nevelésért

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végző munkatársakat szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Károlyfalvi Zsolt teológushallgatóként került a budapesti Rózsák terén működő Evangélikus Középiskolai Kollégiumba, 2008-ban lett az intézmény igazgatója. Az intézmény sajátosságairól, az evangélikus nevelésről és a közösségi szemléletről is beszélgettünk az idén huszonöt éves kollégium vezetőjével. – Szerkesztői megjegyzés: Az Országos Presbitérium 2019. június 27-én döntött a budapesti Evangélikus Középiskolai Kollégium új vezetőjének személyéről. A feladatot a jövőben Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna tölti be. Ez az interjú még a döntés előtt készült a korábbi vezetővel.

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium felvételt hirdet a 2016/17-es tanévre: középiskolások és általános iskolák felső tagozatos diákjai számára

BUdapest – Egyházi fenntartású kollégiumunk Budapest szívében, a Rózsák terén áll, és az ország minden pontjáról fogad diákokat.

Egy 19. századi épület a 21. század feltételeinek megfelelően – Hálaadás a megújult Rózsák téri épületért

Budapest – Gáncs Péter elnök-püspök igei szolgálatával a fasori evangélikus templomban adtak hálát a megújult Evangélikus Középiskolai Kollégiumért.

Evangélikus artisták – A Katalin-napi evangélikus bálon jártunk

Budapest – Hatodik alkalommal került megrendezésre a Budavári Önkormányzat (Városháza) impozáns épületében a Katalin-napi evangélikus bál. November 23-án a jótékonysági céllal megrendezett mulatság bevételeivel ezúttal a Rózsák Terei Evangélikus Középiskolai Kollégiumot támogatták a résztvevők. Az evangelikus.hu is ott járt. Sok képet publikálunk! Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - Evangélikus Középiskolai kollégium csatornájára