előkészület

A reformáció jubileumi évének teológiai üzenete

Wittenberg – Rövid teológiai üzenetben foglalta össze a reformáció jubileumának 500. évfordulóját előkészítő vezetői csoport azt, mit és hogyan kell ünnepelni a következő évben. A reformátori örökségnek szabadságot és megbékélést adó ereje van, amely jelentősen hozzájárul a társadalom összetartozásához, az európai egységhez és a világban lévő igazságos békéhez – írták abban a dokumentumban, amelyet 2016. március 31-én hoztak nyilvánosságra Wittenbergben.

Nők világima-napjának előkészítő konferenciáját tartották a Deák téren

Budapest – Ebben az évben a kubai keresztyén asszonyok állították össze a nők világima-napjának liturgiáját. A 2016. január 30-án tartott előkészítő konferencián, a Deák téri evangélikus gyülekezeti teremben megtekinthették az érdeklődők az ország bemutatóját, hallhattak bibliatanulmányokat, és hasznos gyakorlati tanácsokat gyűjthettek az otthoni gyülekezeti imanap megrendezéséhez. Az ebédszünetben kubai különlegességeket is lehetett kóstolni.

Föld Sója Találkozó: Elkészült a logó és az arculati terv – Külföldi delegációk jártak hazánkban

Budapest – 2015. november 4-5-én immáron harmadik alkalommal tartott megbeszélést a Föld Sója Találkozó (Közép-Európai Keresztény Találkozó) nemzetközi előkészítő bizottsága. A jövő évi budapesti találkozó szervezőinek megbeszélésén mintegy 25 fő vett részt a közép-európai országok protestáns egyházainak és a főbb támogató szervezetek képviseletében.

Advent előtti készülődés gyülekezeteinkben

Budapest – Számos gyülekezetünkben hagyomány, hogy az adventet megelőző időszakban gyülekezeti tagok, gyermek bibliakörösök, nőegyleti tagok összegyűlnek és közösen készülődnek az adventre. Családoknak koszorúkat gyártanak, templomot és gyülekezeti termeket díszítenek. A Facebookra küldött képek linkjeit gyűjtöttük össze. Várjuk további beszámolóikat honlapunkra. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: facebook.com
Feliratkozás RSS - előkészület csatornájára