Budapest-Fasori Evanéglikus Gimnázium

Ordass Lajos evangélikus püspök életét bemutató vándorkiállítás nyílik Budapesten

Budapest – Ordass Lajos, a kommunizmus idején meghurcolt evangélikus püspök életét bemutató vándorkiállítás nyílik a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

Sportnapot tartottak a teológián, gimnazistákkal

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata sportnapot szervezett, amelyen a budapesti evangélikus gimnáziumokat látták vendégül 2019. április 25-én.

Fasori diákok az első világháborúban

Hogyan működött egy iskola az első világháború idején? Milyen fontos közlendőik voltak a fronton harcoló egykori diákoknak az igazgató számára? Volt-e honvágyuk az iskola után? Hányan haltak hősi halált a fasori diákok közül és kik voltak ők? Ezekre a kérdésekre ad választ az Evangélikus Országos Múzeum (EOM) legújabb kiállítása, melyet a Múzeumok Éjszakáján nyitnak meg 2018. június 23-án. A kiállítás különlegessége, hogy a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium mostani 11.a osztálya nagy segítséget nyújtott a száz évvel ezelőtti fasori diákok leveleinek feldolgozásában.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

A műhelymunkák bemutatásával zárult a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium projekthete

Budapest – Az elmúlt héten reformációi témájú projekthét zajlott a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. A diákok egész héten különböző műhelyekben a reformáció témáját dolgozták fel, a pénteki napon pedig bemutatták a társaikból és tanáraikból álló közönségnek alkotásaikat.

Magas színvonalú teremtésvédelmi konferenciát tartottak a Protestáns Műhely szervezésében

Budapest – A hely szelleméhez méltó, az előadók igényes témakezelésével bemutatott problémák, és a résztvevők aktív érdeklődése, tárgyszerű reflexiói mellett zajlott le a KDNP Protestáns Műhely öko-konferenciája pénteken 17 órától a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében, amit a Barankovics István Alapítvány támogatott.

Aukciót és gálát rendeznek a fasori Róth Miksa-rózsaablak megmentéséért

Budapest – Veszélybe került a nemzetközileg is elismert Róth Miksa kimagasló alkotása, a több mint öt méter átmérőjű rózsaablak a Budapest-Fasori templomban. A gyülekezet gálaműsort és aukciót szervez, hogy felhívja a figyelmet a tulajdonában lévő nagyszabású értékre, hogy még az idén, közösségi összefogással restauráltathassa a rozettát. Aradi György evangélikus lelkésszel a február 11-én megrendezendő eseményről beszélgettünk.

Ki a magyar magyar? – A nemzeti összetartozás napja a Fasorban

Budapest – A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott előadást a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban Zsonda Márk, aki három évet töltött Villa Angela és Coronel du Graty településeken, az argentínai Chaco provinciában, a több mint száz éve ott élő magyar lakosság között.

Határtalan Erdély

Budapest – A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány koordinálásával 2015. október 7–11. között közel 80 diák vett részt a „„Határtalan Erdély” kirándulás Európa Ifjúsági és Kulturális fővárosában című programon. Ennek keretében a Deák téri és a fasori gimnáziumaink diákjai is ott voltak a közösségépítő utazáson.

Szép volt, fiúk!

Budapest – Május 30-án rendezték a Margit-szigeten a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Coca Cola szponzorálásával szervezett kupa döntőjét. A Coca Cola Cup országos középiskolai labdarúgó tornára közel 800 iskola lány- és fiúcsapata nevezett. (A képen: A Fasor 1904. Állnak: Bagdán Gábor, Práth Dávid csapatkapitány, Fekete Tamás, Fabiny Márton, Regős László Pál, Ferenczy Marcell. Térdelnek: Teleki András tanár, Jutasi Győző, Schranz Ambrus, Barcsay Csanád kapus, Pintér Dániel, Reichert Dávid.)

Oldalak

Feliratkozás RSS - Budapest-Fasori Evanéglikus Gimnázium csatornájára