Raoul Wallenberg

AZ EVANGÉLIKUS RAOUL WALLENBERG

Budapest – A második világháború vészkorszakának zsidókat és más üldözötteket mentő hősére, a svéd diplomatára Raoul Wallenbergre emlékezünk Budapestről való elhurcolásának 73. évfordulóján, 2020. január 17-én. Budapesti működéséről kitűnő összefoglalást tett közzé Ember Mária, összefoglalva több kutatói forrás és az újabb dokumentumok anyagát (Ember Mária, Wallenberg Budapesten, Városháza, 2000). Kevesen ismerik viszont a diplomata svéd evangélikus hátterét és a reformációi biblikus spiritualitásban gyökerező hősies embermentését. Így most ezt ismertetjük.

Bakay Péter evangélikus lelkészt Wallenberg-díjjal tüntették ki

Budapest – 2015. január 19-én a Budapesti Svéd Nagykövetség és a Wallenberg Egyesület bírálóbizottsága Bakay Péter evangélikus lelkész munkásságát Wallenberg-díjjal ismerte el. A díjátadó ünnepségen megemlékeztek a hetven éve eltűnt svéd diplomatáról, Raoul Wallenbergről is.

Wallenberg születésnapja Magyarországon a humánum napja

Budapest – Holokauszt 70 – A holokauszt emlékévben különösen is fontos azokat az embereket megemlíteni, akik életükkel képviselték a másik emberért való kiállást.

Külügyminisztérium: befejezte tevékenységét a Wallenberg Emlékbizottság

Budapes – A magyarországi Wallenberg-év végével a centenárium feladatainak koordinálásáért felelős Wallenberg Emlékbizottság is befejezte tevékenységét – közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI-vel. Forrás: MTI, fotó: Soós Lajos
Feliratkozás RSS - Raoul Wallenberg csatornájára