Kovács Áron

Jó a szeretteimmel együtt készülni – Az íróasztalnál: Kovács Áron Deák téri lelkész

Újonnan induló sorozatunkban lelkészekkel találkozhatnak olvasóink, mégpedig „háttérmunka” közben: elsősorban arról kérdezzük őket, miként készülnek a prédikációra, s eközben milyen tárgyak veszik őket körül. Kovács Áronnal, a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközség hitoktatásért, valamint gyermek- és ifjúsági munkáért felelős másodlelkészével a lelkészi hivatalban, íróasztala mellett beszélgettünk az istentiszteletre készülés egy-két műhelytitkáról.

Sztehlo Gáborra emlékeztek a Deák téren

Budapest – Vígh Tamás szobrászművész Sztehlo Gábor evangélikus lelkészt ábrázoló szobra előtt tartottak a Flowszter szervezésben megemlékezést az evangélikus lelkész születésnapján, a Deák téren, 2020. szeptember 25-én. Az ünnepségen Kovács Áron lelkész tartott beszédet.

„Kegyelme nem lett hiábavaló…” – Másodlelkészt iktattak a Deák téren

Budapest – Fokozott higiéniás biztonsági szabályok betartása mellett és a lehetőségekhez képest nagyszámú gyülekezet, családtagok és barátok jelenlétében iktatta be Kovács Áront hitoktatásért, valamint gyermek és ifjúsági munkáért felelős másodlelkészi szolgálatába Cselovszky Ferenc, a Pesti Egyházmegye esperese a 2020. szeptember 5-én a Deák Téri Evangélikus templomban tartott istentiszteleten. A liturgiát az esperes mellett Smidéliusz Gábor igazgató lelkész, és Gerőfiné Brebovszky Éva másodlelkész végezte.

Vasárnapi ige: Élünk-e az igazi ajándékkal?

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

A nem rendszeres templombajárókat is elérik – Napi videók a Deák térről

Budapest – A gyülekezeti tagok hozzászoktak március közepe óta ahhoz, hogy a „Deák téri templom” nevű YouTube oldalon napi rendszerességgel jelennek meg lelki tartalmak és már várják az üzenetet. Rengeteg visszajelzés van, a közösség tagjainak jól esik, hogy lelkészeik nem engedték el a kezüket a krízishelyzetben sem, az internet segítségével, telefonon és a hagyományos gyülekezeti hírlevélen keresztül kapcsolatot tartanak és szólnak hozzájuk. Smidéliusz Gáborral beszélgettünk arról, hogyan élik meg ezeket a nehéz napokat a karantén idején.

Bemutatták Beer Miklós interjúkötetét

Budapest – 2019. január 24-én mutatták be a Huszár Gál könyvesbolt szervezésében Beer Miklós váci katolikus megyés püspök Most már látom című interjúkötetét Ráti József szerkesztésében az Evangélikus Országos Múzeum pincegalériájában. Beszélgetőtárs volt Kovács Áron evangélikus lelkész, a beszélgetést Bánhidy Vajk történész, tanár moderálta.

Elbúcsúzott a rákoskeresztúri gyülekezettől Kovács Áron

Kovács Áron 2011-től szolgált a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközségben. 2018. augusztus 5-én az alábbi igehirdetéssel búcsúzott a gyülekezettől. Kovács Áron a lelkészi szolgálatot a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségben folytatja.

35 éve tart a finn–magyar barátság Rákosmentén – Kolumbáriumot szenteltek a Bakancsos utcában

Budapest – 2018. június 17-én ünnepi istentiszteletet tartott a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség. Az ünnepi alkalmon részt vettek a gyülekezet finn testvérgyülekezeteinek, Raumának és Noormarkkunak a tagjai is. Gáncs Péter nyugalmazott püspök szolgálatával felszentelték a gyülekezet által a templom mellé építtetett kolumbáriumot, és közösen nyírfákat ültettek a kertbe.

Ezért vidd el a lelkészed sörözni!

2013. szeptember kilencedikét egy amerikai katolikus blogger kikiáltotta a nemzetközi „hívd meg a papodat egy sörre” – világnappá. A kedves felhívás hamar elterjedt, lutheránus és hazai körökben egyaránt. Ez a nap azóta is minden évben remek lehetőséget nyújt arra, hogy a lelkészeket és papokat kevésbé ismert, közvetlen oldalukról is megismerjünk. A kezdeményezésről evangélikus lelkészeket kérdeztünk.

Ádvent

Jézus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” Jn 8,12 Forrás: ilzerblog.wordpress.com, szöveg: Kovács Áron
Feliratkozás RSS - Kovács Áron csatornájára