Gerendás

Új színt vinne a fiatal lelkész a gyülekezet életébe Gerendáson

Gerendás – Zsíros András június 21-én vállalta el Gerendáson a lelkészi szolgálatot, azóta birtokba vette családjával a hosszú ideje üresen álló épületet. Mint mondja, célja, hogy új lendületet hozzon a helyi gyülekezet életébe.

Az alázatos embert nem lehet megalázni – Egy igaz ember portréja

Kibontott ajtók, ablakok, törmelék közül lépett elő poros munkaruhában. Kőművesnek néztem. Kedves természetességgel kérdezte: „Te vagy az új szolgatárs?” Két oldalról megcsókolt, és nyomban azt kérdezte, hogy az ajtót hová is kellene beépíteni. Így találkoztam első szolgálati helyem, Gerendás katolikus plébánosával, Szigeti Istvánnal.

Gerendási toronyszentelés

Gerendás – A gerendási gyülekezet szépen megtöltötte kis templomát toronyszentelő istentiszteletére. Az ünnepi alkalom elején az általános iskolások énekcsokrában gyönyörködhettünk, majd pedig egy édesanya két nagylányával szolgált. Verseiket megszakítva citerával kísérték éneküket: mind hangzásban, mind megjelenésükben különleges színt hoztak a közösségbe.

Színvonalas karácsonyi műsort adtak a hittanosok

Gerendás – Nem tétlenkednek Gerendáson a hívek. Színvonalas karácsonyi ünnepi műsort mutattak be az iskola negyedik osztályos tanulói Gergelyné Gajdács Gabriella vezetésével.

CD-t adott hittanosainak a gerendási gyülekezet – Hangfájlok!

Gerendás – A gerendási gyülekezet minden évben karácsonyi ajándékcsomaggal lepi meg a gyülekezetben és a hittanórákon megjelenő, illetve részt vevő gyermekeket. Ez a csomagocska évente más-más tartalmat hordoz. Az idén három kiskönyvet, édességes dobozt, kis horgolt harang dekorációt és a gyermekek által felénekelt CD-t tartalmazott.

Gyereknapot szerveztek Gerendáson, a Németh tanyán

Gerendás – Gyermeknapot tartottak Gerendáson, a Németh tanyán. Volt lovaskocsizás, ugrálóvárazás és finom ebéd is készült.

Gerendáson és Telekgerendáson is elballagtak az óvodások

Csorvás – Gerendás – Gerendáson és Telekgerendáson is elballagtak az óvodások. A gyerekek mindkét alkalmon kis műsorral is készültek. Fényképalbumokat adunk közre.

Mokry Sámuel evangélikus lelkész és búzanemesítő emléktábla avató ünnepségére került sor Gerendáson

Gerendás – A Gerendási Gazdakör szervezésében Mokry Sámuel evangélikus lelkész és búzanemesítő emléktábla avató ünnepségére került sor. Gerendáson 2014. 05. 25-én reggel 8 órakor kezdődött az istentisztelet az evangélikus templomban, ahol Kondor Péter evangélikus esperes a Rogate vasárnapi igével (Lk 11,5-10) és emlékező szavakkal szolgált.

Konfirmáció: 14 gyermek állt az oltár elé Gerendáson

Gerendás – 2014. április 27-én reggel hosszú idő óta először örülhetett a gerendási gyülekezet a konfirmandus gyermekekkel a templomban. 14 gyermek állt ma az oltár elé – tudta meg szerkesztőségünk Liptákné Gajdács Mária lelkésznőtől. Szöveg: Liptákné Gajdács Mária. Fotó: Faragó József

Gerendási iskolások farsangi mulatságot tartottak

Gerendás – Február végén a gerendási iskolások is megtartották népszerű farsangi mulatságukat. Fotó: Liptákné Gajdács Mária

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gerendás csatornájára