Kendeh K. Péter

Rejtegetett szégyen

Jól láthatja utaimat Isten, és számontarthatja minden lépésemet. (Jób 31,4)

Szeretet és diszkriminációmentesség – Ezt üzeni ma Sztehlo Gábor

Budapest – Június 4-én, hétfőn 17 órakor tartották a Sztehlo-gyerekek voltunk című kötet bemutatóját a Magyarországi Evangélikus Egyház székházának Üllői út 24. szám alatt található templomában.

A lelkészi életpályamodellről beszélgettek

Budapest – A Luther Kiadó által szervezett Könyvesbolti esték 2018. április 18-án tartott alkalmán Fókuszban a lelkészek címmel a lelkészi életpályamodellről (LÉM) beszélgetett Boda Zsuzsa Kendeh K. Péter lelkésszel.

Fókuszban a lelkészek

Budapest – A Luther Kiadó szeretettel hív mindenkit a Könyvesbolti esték következő alkalmára. Fókuszban a lelkészek címmel a lelkészi életpályamodellről Boda Zsuzsa beszélget Kendeh K. Péter lelkésszel 2018. április 19-én, 17 órától.

Lutherrel együtt keressük az igazságot! – Bemutatták a Luther-rajzfilm 2. és 5. részét

Budapest – A Luther Márton élete című rajzfilmsorozat 2. és 5. epizódjának bemutatóját tartották meg 2016. október 27-én este a Bem moziban. A Luther Kiadó és a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága szervezte alkalmon kerekasztal-beszélgetésre is sor került a film kapcsán.

A karácsonyi történet vége – Kendeh K. Péter prédikációja

A karácsonyi történet vége: holnaptól tényleg beindul a normális élet. Normális, ami azt jelenti: elképesztően összetett, önellentmondásos, paradoxon. Igazán, mélységesen emberi, melyben Isten az egyetlen, aki a gyűlölet helyett csak azért is, minden ellenére, paradox módon szereti a mélységesen, valóságosan emberi világot, az embert.

Bemutatták a Szélrózsa atya Nyisszantások című kötetét

Budapest – Mesterházy Balázs Szélrózsa atya Facebookon megjelent írásainak gyűjteményét 2014. december 15-én mutatták be. A kötetről a szerzőn kívül Gáncs Péter elnök-püspök, ifj. Cserháti Sándor evangélikus lelkész, korábbi Szélrózsa atya beszélt, valamint közreműködött a KaleidoszPók együttes is.

Az anglikán kereszténység évszázadai című kötet könyvbemutatóján jártunk

Budapest – 2014. szeptember 11-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében mutatták be a Luther Kiadó és a Hermeneutikai Kutatóközpont Alapítvány Az anglikán kereszténység évszázadai című kötetét.

Barcasági csángó esteket rendeztek – Bemutatkozott a Luther Kiadó

Sepsiszentgyörgy – Nagy érdeklődés övezte a 2013. december 5-én, Sepsiszentgyörgyön, az evangélikus templomban tartott barcasági csángó estek soron következő alkalmát, amelyen Kendeh Péter, a magyarországi Luther Kiadó igazgató lelkésze számolt be az általa vezetett kiadó munkásságáról, kiadott könyvekről illetve azok hatásáról a magyar evangélikus társadalomra. Forrás: evangelikus.net

Kereszt fogantyú nélkül – Fabiny Tamás kötetének bemutatóján jártunk

Budapest – Társadalmi, bibliai és közéleti kérdések nemcsak a szószéken, hanem a Magyar Rádión – a Lélektől lélekig rovat keretében – immáron több éve hallhatóak Fabiny Tamás evangélikus püspöktől. Most, a nagy sikerű rádiós sorozat eddigi adásaiból jelentetett meg a Luther Kiadó egy válogatást, melyben az evangélikus püspök biblikus alapú, de a „hétköznapi ember” számára is érthető írásait tartalmazza. Szöveg és fotó: Galambos Ádám, videó: Győri András Timótheus
Feliratkozás RSS - Kendeh K. Péter csatornájára